TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Overijse moet zich tevreden stellen met een punt

Onze eerste ploeg is zaterdagavond niet verder gekomen dan een 2-2-gelijkspel bij het Oost-Vlaamse Svelta Melsele. Overijse kon tweemaal een achterstand wegwerken en in extremis toch nog een puntje pakken.

Overijse begon opnieuw furieus aan de wedstrijd. Al na drie minuten kopte Sander Van Eyk een hoekschop van Bhanou Diarra naast. Aan de overkant snoepte Van Osselaar een verloren bal af van Yanni De Vriendt die nog in hoekschop kon verwerken. Die hoekschop werd door Sinnaeve in doel gekopt en keek Overijse al na 6 minuten tegen een achterstand aan.

Tempo leek van slag na deze vroege achterstand en had het moeilijk om haar spel op te dringen. De thuisploeg wachtte rustig af en kon een paar keer counteren. Na elf minuten schoot Geldof naast, even later redde Yanni De Vriendt een schot van Van Osselaer.

Overijse probeerde wel, maar bleef onmondig in de zone van de waarheid. Sander Van Eyk vond Pauwels op zijn weg en net voorbij het halfuur trapte Sidya Ndione voorlangs. In de slotfase van de eerste helft probeerde Brendan Sibille het nog eens met een verrassend schot, maar dat spatte uit elkaar op de dwarslat.

Na de pauze werd Cos vervangen door Fatih die meteen voor doelgevaar zorgde. Zijn uithaal werd echter nog nipt weggewerkt. Ondertussen had de wedstrijd een tiental minuten stilgelegen voor de verzorging en wissel van Sinnaeve die slecht was neergekomen op de schouder.

Pas na het uur trok scheidsrechter Verbraeken een eerste keer geel voor de thuisploeg na een zoveelste aanval op de enkels van Sidya. Diezelfde Sidya schoot iets later een aflegger van Van Eyk op de thuisgoalie.  Het was maar uitstel, want Melsele kreeg het steeds moeilijker. Na 73 minuten kreeg Overijse dan toch wat het verdiende. Fatih rondde een aanval die hij zelf had opgezet met succes af: 1-1.

Erop en erover zou je dan denken, maar Tempo nam onbegrijpelijk gas terug en stapelde de slordigheden verder op. De Vos werd niets in de weg gelegd en vond op rechts Van Damme. Die leverde een scherpe voorzet af die door Geldof in doel werd gewerkt.

Overijse zette alles op alles in de slotfase. In blessuretijd kopte Hakim Borahsasar een voorzet van Yan De Maeyer knap in doel en kon hij zo Overijse toch nog een punt bezorgen. Ondanks het feit dat het spel lang had stilgelegen in het begin van de tweede helft, floot de scheidsrechter de wedstrijd meteen af na de gelijkmaker.