TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegNieuws

Tom Schipper: “We misten scherpte in de zestien”

“Je speelt tegen een ploeg die maar één ding wil en dat is ons koste wat het kost uit die wedstrijd houden. Daar moeten wij in de toekomst misschien beter mee leren omgaan, maar langs de andere kant moet daar ook sneller op ingegrepen worden. Maar goed, je krijgt een halve kans tegen en het staat plots 0-1. Dat is pech, want ik denk dat we fysiek toch sterker waren. Brakel kon het in de tweede helft niet meer belopen. De flanken lagen open en ik vond ons bij momenten wel goed en dominant voetballen. Alleen in de laatste 16 meters namen we vaak de verkeerde keuzes en ontbrak ons daar nog wat scherpte.”

“Het is juist dat het soms wel wat sneller mocht, zeker vanuit posities 6 en 8 moet het tempo nog wat hoger. Dat zijn werkpunten die we kennen. Een eerste wedstrijd thuis tegen een ideale counterploeg als Brakel is niet gemakkelijk en dat is ook gebleken. Maar goed, we werken verder, het seizoen is nog lang en duurt 30 wedstrijden.”