TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegNieuws

Voorbeschouwing Tempo Overijse – Bornem

Zaterdagavond komt Bornem op bezoek in het Begijnhofstadion. Voor Overijse een vrij onbekende ploeg. Het is al van het seizoen 2009-2010 geleden dat we Bornem nog tegenkwamen in de toenmalige 4de klasse. Bornem speelde dat seizoen kampioen in bevordering en klopte Overijse op 12/9/2009 met 0-1. Onze coach Tom Schipper kent de tegenstander van morgen ondertussen wel wat beter en trof hen vorig seizoen tweemaal met zijn toenmalige ploeg Lyra-Lierse.

We mogen gerust toegeven dat we onze competitiestart wat gemist hebben. Met 1 op 6 kunnen we niet tevreden zijn. Toegegeven, er zat zeker meer in. Thuis tegen Brakel speelden we dominant, maar lukte het niet om te scoren. Vooral de tweede helft op Melsele was veelbelovend, maar slikten we iets te gemakkelijk twee tegendoelpunten. Hakim scoorde in het slot de gelijkmaker en dat zorgde voor een enorme ontlading. Op die ingeslagen weg moeten we nu verder gaan en verder bouwen aan deze nieuwe ploeg.

We krijgen zaterdag in ieder geval een jonge technische tegenstander over de vloer, die ongetwijfeld de blamage van vorige week tegen RC Wetteren wil uitwissen. Volgens sommige krantencommentaren was die 1-5-uitslag sterk overdreven en was het klasseverschil met de uitgesproken titelkandidaat Wetteren amper zichtbaar. Door hun verlies op de openingsspeeldag gaat Bornem wel als rode lantaarn de derde speeldag in. We mogen ons dus niet laten verrassen en zaterdagavond er alles aan doen om die drie punten thuis te houden.