TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Game over ? “Elk waterkansje grijpen”

De broodnodige zege in Londerzeel kwam er niet. De plaatsen die voor het behoud zorgen in de rangschikking zijn met nog één wedstrijd te spelen hiermee buiten bereik. Er rest nog enkel hoop om de ploeg in de tweede amateurklasse te houden via de barrage. Maar die barrage winnen, geeft ook dan nog geen zekerheid op behoud.

“Het was zondag het verhaal van het hele seizoen”, sakkerde verdediger Kevin Taelemans daags nadien.  “We speelden zeker geen slechte wedstrijd, maar de kansen die we creëerden konden we niet afwerken. Na een individueel foutje van mezelf kregen we dan het deksel op de neus. Ik heb me nadien hiervoor geëxcuseerd bij de spelers.”

“We staan aan de rust dan 1-0-achter, maar van gelatenheid was er geen sprake. We wisten dat we moesten winnen en hebben daar in de tweede helft ook alles aan proberen te doen. We zijn met drie achteraan beginnen spelen en kregen nog kansen om het laken naar ons toe te trekken. Maar opnieuw wou de bal er niet in. We zijn dan ook allemaal zwaar ontgoocheld en beseffen dat het nu wel echt moeilijk zal worden om de ploeg te redden. We hebben het niet meer in eigen handen en moeten eigenlijk al hopen op een groot mirakel. De eerste opdracht wordt om die laatste wedstrijd te winnen tegen Dikkelvenne en dan zien we wel wat er dan gebeurt. Maar ook als we die wedstrijd winnen is een barragewedstrijd nog het hoogst haalbare.”

“Voor de club en de supporters zou degraderen een zeer zware teleurstelling zijn. Zover zijn we echter nog niet. Zolang het mathematisch nog mogelijk is, wil ik aan dat doemscenario niet denken. Er is nog een waterkansje om het behoud te verzekeren en daar moeten we ons allemaal aan optrekken”, zegt Taelemans.