TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Duiveltjestoernooi

“Duiveltjestoernooi een uitstekende stap in de verdere ontplooiing van ieder Celtic FC member”

Tijdens het weekend van 11 en 12 mei organiseert onze club al voor de 20ste maal het Dolce Internationaal Duiveltjestoernooi. De U9-ploeg van het Schotse Celtic Glasgow is al jaren een graag gezien gast op ons toernooi. John De Pauw (links op de foto), de European Scout van Celtic, legt uit waarom de club zo graag naar Overijse afzakt.

Van alle onbelangrijke dingen is voetbal het belangrijkst  (Paus Johannes Paulus II )

“Toernooien van een hoog niveau, en Overijse  is er zo één door zijn goede organisatie en kwaliteit, zijn voor Celtic FC heel belangrijk. Zo een tornooi zorgt er door  de uitstekende tegenstanders voor dat veel aspecten in de opleiding aan bod komen. Het toernooi zorgt voor verbondenheid en samenhorigheid en het aanwakkeren van het groepsgevoel. Het is een enorme verrijking, mede door de snelle opvolging van die wedstrijden op een hoog niveau”, zegt De Pauw.

“Ook voor de trainersstaf is het een grote uitdaging met betrekking tot het bijwerken van hun visie. Want een visie is nooit definitief! Het voortdurend  bijsturen en constant bijschaven is een continue proces waarbij ze zelf ook groeien en zichzelf ontwikkelen. Gedurende zo een toernooi moeten ze openstaan voor andere visies en methodes, daar elementen uit meenemen en die integreren in hun eigen visie.  Dat stimuleert de concurrentie binnen de groep en dat komt steeds de kwaliteit ten goede. En daarom is het toernooi van Overijse voor ons een uitstekende stap in de verdere ontplooiing van ieder Celtic FC member.

Regi Blinker en Pierre van Hooijdonk wensen Celtic FC veel geluk in ons toernooi.