TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

DuiveltjestoernooiToernooien

Feesteditie Internationaal Duiveltjestoernooi van Tempo Overijse met topaffiche

De aftelling is ingezet naar de 20ste feesteditie van Internationaal Duiveltjestoernooi dat door Tempo Overijse wordt georganiseerd tijdens het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 mei. Het Begijnhofstadion, gelegen in het centrum van Overijse, wordt er omgedoopt tot het walhalla van het jeugdvoetbal in de leeftijdscategorie U8 en U9. Vanuit het organisatiecomité en als algemeen verantwoordelijke licht Eric Vanderhoeven al een tipje van de sluier op.

Eric Vanderhoeven: “Dat de nationale én de internationale elite ploegen de weg naar het Duiveltjestoernooi van Tempo Overijse kennen, is ondertussen wel duidelijk. Alle Belgische elite teams bevestigden reeds in de zomer hun deelname en het wordt weer een erg gevarieerde mix van 24 binnen- en buitenlandse clubs in beide categorieën. We hebben bijvoorbeeld ook diverse buitenlandse clubs aangeschreven die ooit het Duiveltjestoernooi hebben gewonnen en hen gevraagd om de 20ste verjaardag terug op hun toernooikalender te plaatsen. De reacties bleven niet uit want zo zullen bij de U9 zowel Feyenoord Rotterdam als het Duitse Schalke 04 terugkeren naar Overijse. Vaste waarde Ajax Amsterdam, dat het U8-toernooi in 2018 won, stuurt een topteam voor de U8 competitie en vanuit Duitsland zijn er teams van Bayer 04 Leverkusen, Fc Köln en Bochum present. Het deelnemersveld uit binnen- en buitenland oogt zowel bij U8 en U9 dan ook erg fraai.”
De organisatoren negeren het lokale karakter van het toernooi niet en diverse Brabantse clubs spelen er de voorronde op zaterdag 11 mei. Het is een sportieve uitdaging voor vele clubs want van hieruit kunnen ze als winnaar met een wildcard doorstoten naar het hoofdtoernooi op zondag om zich sportief te meten met de eliteteams in beide leeftijdsgroepen. Een sportieve uitdaging die diverse regionale clubs erg graag opnemen om dan in de hoofdtabel bijvoorbeeld uit te komen tegen het Franse FC Nantes, bij kenners gereputeerd voor zijn goede jeugdopleiding, dat voor de allereerste keer zal deelnemen in Overijse.
Vanuit Frankrijk komt LOSC Lille terug en tot slot is er nog FC Metz als derde trouwe deelnemer. Ondanks alle Brexit issues zal de Engelse vlag ook dit jaar weer in Overijse wapperen want de organisatoren onderhouden erg nauwe contacten met Tottenham Hotspur en ook de Schotse kids van het vermaarde Celtic FC uit Glasgow zullen weer naar België afzakken. De Londense club waar onze landgenoten Jan Vertonghen en Toby Alderweireld mee het mooie weer maken is een graag geziene gast op het Duivelstoernooi. 
Eric Vanderhoeven: “Tottenham Hotspur zal voor de vijfde keer present zijn op het toernooi met hun U9 team. Bij hun eerste deelname in 2014 speelden de Londense kids de finale van het toernooi, maar dat resultaat konden ze op de jongste edities niet herhalen. Het verschilt van jaar tot jaar in deze leeftijdscategorie, maar de begeleidende staff bevestigde ons dat ze dit jaar met veel plezier terugkomen naar Overijse. De faciliteiten van het Begijnhofstadion zijn hen immers bekend en ze weten dat ze hun jonge talenten hier voor het eerst een echte buitenlandse ervaring kunnen laten opdoen tegen Nederlandse, Duitse, Franse en Belgische elite-clubs. 
Het zijn de jonge voetbalsterren van morgen die je in Overijse op 11 en 12 mei aan het werk kan zien. Spelers als Vincent Kompany, Thibaut Courtois en vele anderen passeerden ooit langs Overijse met hun toenmalige clubs en jonge talenten als pakweg Siebe Schrijvers en Bryan Heynen van KRC Genk waren ook op de site van het Begijnhofstadion te bewonderen.”
Redenen genoeg dus om het weekend van 11 en 12 mei aan te vinken op de kalender voor een sportieve uitstap naar de site van het Begijnhofstadion in Overijse om het Internationaal Duiveltjestoernooi te beleven en … de mama’s zullen op Moederdag door de organisatoren beslist niet vergeten worden!