TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Donald Meeus: “Winnen is de enige keuze!”

Zondag hebben we ons lot in eigen handen. Indien we ook volgend seizoen in de tweede amateurklasse wil voetballen, moeten we de laatste twee resterende wedstrijden winnen. Anders is de degradatie naar derde jammergenoeg een feit. Met een verplaatsing naar Londerzeel en de laatste thuiswedstrijd tegen de grootste concurrent Dikkelvenne wordt dat wel een aartsmoeilijke opdracht. Toch blijft onze trainer Donald Meeus de moed erin houden en probeert hij de manschappen scherp te houden.

“Het zijn lange trainingsdagen geweest”, zegt Donald. “Donderdagavond heb ik nog proberen in te praten op heel wat spelers om hen te motiveren en hen het belang van die twee wedstrijden nog eens te onderstrepen. Als we twee keer winnen, zijn we gered. Dat het niet simpel zal worden, weet ik ook, maar het is niet onmogelijk. We weten dat we naar Londerzeel trekken om daar te moeten winnen. We hebben daar in het verleden nog goede uitslagen gespeeld, dus onmogelijk is het niet.”

“Ik verwacht wel nog een scherpe tegenstander ondanks het feit dat ze al gered zijn. Dat hebben ze twee weken geleden in Dikkelvenne ook laten zien en eigenlijk had Londerzeel die wedstrijd moeten winnen. Zij waren daar de betere ploeg. Maar goed, wij moeten zondag ons eigen spel spelen en volop voor die overwinning gaan. Een andere keuze hebben we niet. We zitten nu eenmaal in die situatie dat we enkel met twee winstmatchen gered zullen zijn. Aan een mislukking denk ik niet. We blijven het positief bekijken. Anders heeft het geen zin om morgen de bus op te stappen. Dan kunnen we beter thuisblijven.”

“We hebben ons op Diegem opnieuw in de competitie gespeeld. Daarna zat het wat tegen met de afwerking, maar we speelden de laatste wedstrijden goed voetbal en creëerden heel wat kansen. Zondag zullen we er dan ook alles aan doen om ons in de competitie te houden en de stap richting behoud in te zetten.”