TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

De Boodt: “Kwalificatie is een must”

dhh4 08 17PloegvoorstellingTempoOverijse 0033

Tempo Overijse ontvangt vanavond in de beker van België het Waalse UR Namur. Voor Tempo de eerste echte test, nadat het nog niet echt kon imponeren in de afgelopen oefenwedstrijden.

“Maar dat is ook vrij normaal na twee weken training”, zegt doelman Dries De Boodt. “We hebben vooral getraind en nog maar 2 oefenwedstrijden gespeeld zonder titularissenelftal zeg maar. Het blijft dan eigenlijk een beetje koffiedik kijken hoe ver we met de ploeg staan. Het wordt in ieder geval een eerste serieuze test waarbij we de tegenstander zeker niet mogen onderschatten. Waalse ploegen zijn meestal ook fysiek zeer sterk. Ik hoop dan ook dat we met ons sterkste elftal aan de aftrap kunnen komen, want er telt eigenlijk maar één ding en dat is de kwalificatie afdwingen. Dankzij een gunstige loting kunnen we ook volgende week thuisspelen tegen waarschijnlijk Sint-Niklaas. Dat zijn toch al mooie affiches en wedstrijden van betekenis in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De start van de competitie is nog ver weg, maar ik denk dat we met de ploeg op schema zitten en dus vanavond ons gewoon moeten kwalificeren voor de volgende ronde.”