TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Nieuws

Vercarre: “Promoveren of tering naar de nering zetten”

dhh4 08 17PloegvoorstellingTempoOverijse 0021

Vrijdagavond werd bij hoofdsponsor Defrancq de ploeg voor het seizoen 2017-2018 voorgesteld. Voorzitter Roger Vercarre liet er alvast geen gras overgroeien en maakte meteen duidelijk waar Tempo de komende jaren naartoe wil.

“Eigenlijk zijn er twee opties”, begon Vercarre zijn betoog. “Toen we eindelijk de deur naar de derde klasse hadden opengebeukt kregen we heel wat lucratieve duels met ondermeer Beerschot, Club Luik, Walhain en noem maar op. Dat zorgde voor heel wat publiek en financiële input. We konden ons goed handhaven en kwamen na de hervorming in de 2de amateur klasse uit met minder lucratieve duels tot gevolg. Er komt minder publiek naar de wedstrijden en dus is er een verlies van inkomsten. Eén van de opties is dan ook om te promoveren naar de 1ste amateurklasse die toch wel wat lucratiever is dan de 2de amateurklasse”, zegt Vercarre.

“De andere optie is minder plezierig. Indien promoveren niet lukt dan zal er niets anders opzitten dan de tering naar de nering te zetten en dus op fincancieel vlak een stapje terug te zetten.”