TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Tempo bekert verder na winst tegen Namur

dhh5 08 17TempoNamur 0048

Tempo Overijse heeft zich geplaatst voor de derde ronde in de Beker van België, de Croky Cup. Overijse won zaterdagavond met 2-1 van het Waalse UR Namur. Tempo begon sterk aan de partij en Delogu kon na 4 minuten al een strafschop verzilveren. Namur was niet van slag en profiteerde van een foutje achterin om de gelijkmaker te scoren. Bij Overijse ontbrak het nog wat aan frisheid voorin, waardoor het tot het einde opletten was voor de tegenaanval. 30 minuten voor tijd zorgde Weynants voor de winning goal.

Het openingskwartier stond meteen onder stoom, want beide teams tekenden meteen voor een reuzekans. Nieuwkomer Stefano Delogu was de meest actieve thuisspeler. Hij werd onderuitgehaald in de grote rechthoek en zette zelf de strafschop om. Namen had het nadien erg moeilijk om zich aan te passen aan de snelheid van uitvoering bij Tempo Overijse. Jens Heyvaert was vaak de architect van de laatste voorzet bij meerdere kansen, maar ook de Waalse doelman Scianguetta speelde een beresterke partij en behoedde zijn team voor een vroege ondergang. Vooral de manier waarop hij de harde knal van Delogu uit het doelvlak ranselde, getuigde van grote klasse. 
De keeper had ook enkele malen het geluk aan zijn kant toen ondermeer Michiels na een hoekschop de bal maar niet over de lijn kreeg. Ook het vizier van Maurice Weynants stond in de eerste helft nog niet helemaal op scherp. 
Tempo leek op weg naar een simpele zege, maar speelde bijwijlen ook zeer nonchalant en daar kon Namen van profiteren. De pijlsnelle Ndongala nam de maat van de defensie en legde sober de bal onder Dries De Boodt tegen het net. Overijse moest even slikken, maar herpakte snel en bleef ook na de rust de partij domineren. Het spelpeil zakte echter na het uur en opnieuw viel Overijse in slaap. Het schoot wakker toen de bal van Pulcinelli vanuit het niets tegen de dwarslat knalde. De thuisploeg schakelde twee versnellingen hoger en dat loonde. Delogu leverde een perfecte assist af en Weynants tikte de 2-1 binnen. Ook Kevin Spreutels kwam nog dicht bij een doelpunt, maar Scianguetta verhinderde de dubbele voorsprong met een nieuwe, geweldige save. In blessuretijd speelde Namen nog al zijn troeven uit, maar verder dan wat geharrewar voor doel na een late hoekschop kwam het niet meer.  
 
“Verdiend gewonnen”
“De overwinning is absoluut verdiend”, vond ook coach Verheyden. “Alleen jammer dat we het niet sneller afmaken. Maar goed, het belangrijkste voor mij is de boost die de groep krijgt. De jongens hebben ervoor gespeeld en verdienden te winnen.” 

Doelpunten: 4’ Delogu (1-0, Penalty), 20’ Ndongala (1-1), 65’ Weynants (2-1)

Tempo Overijse : De Boodt, J. Michiels, Taelemans, Vleminckx, Heyvaert (’89 Boulatiour), Delorge, Weynants (86’ Wanyberg), Hermans, Spreutels, Delogu (74’ Claes) en Coquelle

UR Namur: Scianguetta, Musch, Ubaliza, Pulcinelli, Ndongola, Thomas, Bukran, Bajraktari (76’ Spiniello), Cagnina, Galouzis, El Badri

Geel: Vleminckx, Heyvaert, Delorge, Bajraktari, Cagnina