TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

JeugdploegenNieuws

Beloften pakken puntje tegen Cappellen

Vrijdagavond stond voor onze beloften een topwedstrijd op het programma tegen Cappellen. Het vertrouwen was groot na de 15 op 15 en de daaraan gekoppelde vijfde plaats in de rangschikking. Het werd alvast een boeiende wedstrijd met veel doelpunten.

Overijse begon goed georganiseerd aan de partij en liet de bal aan de bezoekers. Veel kansen gaven onze jongens niet weg, maar keken aan de rust toch tegen een 0-1 achterstand aan.

Na de rust knokte Overijse zich terug in de partij en kon Emile Libois de doelman verschalken en het leer in een leeg doel tegen de netten duwen. TEMPO bleef goed georganiseerd voetballen en zocht de voorsprong, maar het was Cappellen dat een tweede maal kon scoren. Onze jongens lieten het niet aan hun hart komen gingen terug opzoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Timo Calo werd maar nipt in hoekschop geduwd.

Met nog een tiental minuten op de klok leek Overijse de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een vrije trap van Timo Cale werd in eerste instantie nog uit doel gehouden door de bezoekende doelman, maar een goed gevolgde Robbe Vandervondelen tikte toch binnen. Even later was het opnieuw prijs voor onze jongens, nadat Ali Srihi stevig uithaalde. Overijse voor het eerst op voorsprong en dat was op basis van de tweede helft zeker niet onverdiend.

Onze beloften konden echter niet lang genieten van de voorsprong. Rayan Amouzou kreeg na een stevige fout meteen rood van de scheidsrechter, een toch ietwat overdreven sanctie. Uit de vrije trap die daarop volgde, konden de bezoekers een hoekschop verzilveren. Die hoekschop werd door een bezoeker aan de eerste paal binnen getikt en zo eindigde de wedstrijd op een 3-3-gelijkspel.