TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO Overijse in blessuretijd voorbij rode lantaarn Jong Lede

TEMPO Overijse heeft zondagnamiddag in extremis toch de drie punten kunnen thuishouden. Invaller Bastien Focant scoorde diep in blessuretijd het enige en verlossende doelpunt. De Druivenjongens klimmen dankzij de zege naar een gedeelde tweede plaats in de rangschikking.

Overijse begon zoals wel vaker dit seizoen aan verschroeiend tempo aan de partij. Jong Lede dat naar Overijse was afgezakt om vooral niet te verliezen, bouwde een dubbele verdedigingsmuur op. De thuisploeg probeerde wel, maar steeds was de laatste pas niet goed of zat er wel een bezoekend been tussen. Naargelang de eerste helft vorderde, moest Overijse gas terugnemen en verwaterde het spel. Voorzetten kwamen niet aan, hoekschoppen werden te slordig genomen, het wilde maar niet lukken.

Na de rust duwde Overijse door en moest Jong Lede nog verder inzakken. TEMPO kreeg ook meer uitgespeelde kansen, maar kende geen geluk in de afwerking. Dehond schoot van kortbij net over. Een kopbal van Cocchiere ging naast en ook Maluka kreeg het leer niet tegen de netten.

Overijse speelde met vuur en de bezoekers loerden op de counter. Eénmaal moest doelman Devriendt de bal op de lijn redden. Het meeste spektakel kregen we echter in blessuretijd. De bezoekers claimden een strafschop voor een aangeschoten bal op De Groodt, maar de scheidsrechter ging daar terecht niet op in. Met een ultieme aanval bracht invaller Bastien Focant het Begijnhofstadion alsnog in extase. De jonge aanvaller kapte zich knap vrij en zag zijn voorzet tot ieders verbazing aan de tweede paal binnengaan. Spelers, staf en de TEMPO Boys supporters waren door het dolle heen bij de alsnog verdiende zege.

TEMPO Overijse: De Vriendt, De Maeyer, Verdoodt, Van Dyck, Delorge, Cocchiere, Dehond, De Jone, Maluka, Barreiro (56’ Focant) en De Groodt

Jong Lede: Meulewaeter, De Geyseleer, Bauwens, Verplancke, Baevegems (57’ Vanderhasselt), Poelvoorde, De Crick (75’ Maviluka), Rosschaert, Hellinckx, Hauspie en De Landtsheer

Doelpunt: 90’ + 3’ Focant (1-0)

Geel: De Maeyer, Hellinckx