TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

ClubnieuwsJeugdNieuws

Coronamaatregelen bij de start van de nieuwe competitie

Het nieuwe seizoen staat nu echt voor de deur.  Vanaf 20 juli beginnen zowel het eerste elftal als de oudste jeugdploegen aan de trainingen ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. De opstart zal anders zijn dan de voorbije jaren. Het coronavirus is immers nog steeds onder ons en er gelden nog steeds verschillende veiligheidsmaatregelen.  Net als tijdens de trainingen die we nog hebben gehouden in mei en juni zullen we ook nu weer bepaalde voorzorgen in acht moeten nemen zodat iedereen op de meest veilige manier kan sporten.

De veiligheidsverantwoordelijke van de club heeft een aantal protocollen uitgewerkt die werden besproken met en goedgekeurd door de gemeentelijke overheid.  Er is een protocol voor de spelers en trainers met maatregelen die moeten worden in acht genomen tijdens de trainingen.  Daarnaast is er ook een protocol voor de wedstrijden.  Ook de maatregelen die gelden voor een bezoek aan de kantine werden gebundeld in een protocol.  Tot slot werd ook een draaiboek uitgewerkt met het oog op het zomertoernooi (ter vervanging van het afgelaste Paastoernooi).

Het protocol voor de spelers, het protocol voor de (oefen)wedstrijden en de kantine vindt u hier terug.  We dringen er ten zeerste op aan dat ouders, spelers en supporters deze protocollen goed doornemen zodat we de opstart van het seizoen in maximaal veilige omstandigheden kunnen garanderen.

Een aantal grote lijnen rond de opstart:

  • elke ploeg mag terug voluit trainen, fysiek contact is toegestaan
  • wedstrijden, wedstrijdvormen zijn allemaal toegelaten
  • basisregel blijft uiteraard een strikte opvolging van de sanitaire en hygiënische maatregelen
  • bij trainingen zullen de kleedkamers niet gebruikt kunnen worden door de groepen van U5 t/m U15.  Voorlopig vragen we dus om nog thuis te douchen.  Tijdens de maand augustus zal verder worden bekeken hoe we hiermee zullen omgaan in de maand september.
  • bij trainingen (en wedstrijden) mogen de ouders plaatsnemen langs het veld met inachtneming van de social distancing regels.  De covid verantwoordelijken van de club zullen hierop toezien.
  • de kleedkamers zullen dagelijks ontsmet worden
  • in de kantine zal een circulatieplan gelden
  • er moet zittend geconsumeerd worden met maximaal 15 personen aan één tafel; er mag aan de toog op 1 plaats drank worden besteld en afgehaald

Het spreekt voor zich dat de maatregelen permanent geëvalueerd zullen worden en waar nodig verder aangescherpt.

Het bestuur van TEMPO Overijse vraagt aan iedereen om de volgende periode met gezond verstand te benaderen en de regels na te leven.  De club is zich bewust van de beperkingen tov een pre-corona-situatie maar rekent op iedereen om de opstart in zo veilig mogelijke omstandigheden te kunnen laten plaatsvinden.
TEMPO zal u regelmatig op de hoogte houden van aanpassing, verscherping of versoepeling van de geldende maatregelen.

Ondanks de beperkingen is de zin om aan het nieuwe seizoen te beginnen bij bestuur, trainers, coördinatoren, medewerkers van TEMPO bijzonder groot en hopen we dat de spelers een mooi, sportief, leerrijk én gezond seizoen mogen beleven.