TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

JeugdNieuws

TEMPO Overijse hervat jeugdtrainingen vanaf 25 mei

Na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad van 13 mei laatstleden om trainingen in de buitenlucht met maximaal 20 deelnemers toe te laten heeft TEMPO Overijse onmiddellijk een werkgroep geïnstalleerd om de haalbaarheid en de modaliteiten voor een – beperkte – herstart te bestuderen.

Op basis van de richtlijnen uitgewerkt door Voetbal Vlaanderen werd door de werkgroep een draaiboek, inclusief protocollen voor spelers, trainers en begeleiders uitgewerkt om de trainingen in maximaal veilige omstandigheden te laten plaatsvinden.

Na verder overleg met Voetbal Vlaanderen en de gemeente Overijse werd het scenario van een hervatting van de activiteiten besproken op een bijzondere raad van bestuur van de club van 18 mei die besliste om de activiteiten te hervatten vanaf maandag 25 mei.

Wij hebben grondig ons huiswerk gemaakt en denken dat wij onze jeugdspelers een veilige plaats om te sporten kunnen bieden.

In de eerste plaats kadert deze heropstart in de sociale rol die de club heeft, naast het puur sportieve. Afscheidnemend voorzitter Roger Vercarre en jeugdvoorzitter Alan Pauwels: “Sinds 13 maart zijn we met z’n allen terechtgekomen in een nooit eerder geziene situatie. Kinderen konden niet meer naar school, niet naar hun sportclub en, voor hen die geen tuin hebben, zelfs niet meer buiten spelen.  Nu de Nationale Veiligheidsraad trainen in buitenlucht onder strikte voorwaarden weer toelaat vinden wij het onze plicht als club om hieraan tegemoet te komen.  Uiteraard binnen alle maximale voorwaarden qua veiligheid.  Voor iedereen is deze situatie ongezien en ongekend terrein.  Wij hebben echter grondig ons huiswerk gemaakt en denken dat wij onze jeugdspelers een veilige plaats om te sporten kunnen bieden.  We willen onze voetballers nu vooral laten bewegen en aan sport doen, veeleer dan aan pure voetbalopbouw. Onder het motto dat sporten gezond is, denken wij vanuit maatschappelijk standpunt dat sportbeoefening binnen onze club een welgekomen afleiding is in deze moeilijke periode.”

Door de sportieve cel is een volledige kalender uitgewerkt waarop de trainingen per leeftijdsgroep én gespreid zullen plaatsvinden.  Op 25 mei vindt een eerste test plaats.  Mocht blijken dat ondanks alle voorzorgen de veiligheid toch niet voldoende gegarandeerd kan worden, dan kan de hele hervatting alsnog opgeschort dan wel definitief stopgezet worden.

Bedoeling is dat de meer dan 180 jeugdspelers die positief hebben geantwoord op de uitnodiging om de activiteiten te hervatten 1 keer per week een trainingssessie krijgen aangeboden.  En dit tot eind juni.

“Terwijl we deze hervatting van de trainingen organiseren, bereiden we intussen ook al het seizoen 2020/2021 voor, dat reeds half juli start voor de oudere categorieën. Onnodig te zeggen dat we het ons zelf niet makkelijk maken, maar we kijken ernaar uit om onze spelers opnieuw wat spelvreugde te kunnen bieden in deze voor iedereen uitdagende tijden,” zegt nog jeugdvoorzitter Alan Pauwels.