TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Tempo Overijse wint verdiend van Melsele

Onze eerste ploeg won zaterdagavond verdiend met 3-0 van staartploeg Melsele. Maxime Annys en Sander Van Eyk (2x) zorgden voor de doelpunten.

Nooit makkelijk zo een eerste wedstrijd na de winterstop. De voorbereiding was door de dubbele feestdag ook zeer kort en kon maar tweemaal getraind worden. Bovendien zat bij Melsele met Sven Eeraerts een nieuwe coach op de bank, voor de bezoekers een extra stimulans om zich te tonen.

Het eerste kwartier had niet veel om handen. Bij beide ploegen zat blijkbaar de schrik erin om niet te verliezen. Overijse voetbalde iets te voorzichtig en speelde het leer al te vaak naar achter. Het eerste gevaar kwam pas in het tweede speelkwartier toen Verdoodt de bal tot bij Van Eyk stuurde. De aanvaller liet het leer echter wegglippen, maar Amrani bracht opnieuw voor. Borahsasar verlengde, maar doelman Pauwels behoedde zijn team van een achterstand.

De bezoekers hadden het moeilijk met het grote veld van Overijse, maar kregen ook hun deel van de koek. Thibeau De Vos werd door een mistasten in de lokale verdediging voor doel afgezonderd, maar Yanni De Vriendt was een fractie sneller en hield met een knappe reflex de nul op het bord.

Op het halfuur werd het onevenwicht in de match voor het eerst echt duidelijk. Overijse drukte Melsele weg en bij één van de daaropvolgende hoekschoppen kopte Maxime Annys het leer simpel binnen. Overijse ging de rust in met een verdiende voorsprong.

De bezoekers kregen meteen na de koffie een nieuwe fatale klap te verwerken. Tom Taelemans draafde pijlsnel langs de zijlijn en leverde de perfect voorzet af bij Sander Van Eyk die enkel moest binnentikken.

Overijse controleerde nadien en kwam via Diarra, Kabir, Calgan en Van Eyk aan een resem kansen. Melsele kreeg niets klaar en kwam niet meer verder dan wat losse flodders. Diep in blessuretijd maakte Van Eyk er uiteindelijk nog 3-0 van.

TEMPO Overijse: Yanni De Vriendt, Nico Verdoodt, Kevin Taelemans, Bahnou Diarra (89′ Frederic Dikanda Kibassa), Maxime Annys, Hakim Borahsasar, Fatih Calgan (71′ Amin Kabir), Tony Amrani, Tom Taelemans, Samba Ndione (70′ Oscar Waite), Sander Van Eyk.

SVELTA Melsele: Jargo Pauwels, Timon Malfroy, Stef Suy (56′ Robin De Vleeschouwer), Joeri Sinnaeve (28′ Robbe Van Bossuyt), Thibeau De Vos, Jim Van Osselaer, Stijn Petrus Vinck, Jochen Cools, Matthias Geldhof, Yannick Cathoir, Niels Van Damme (65′ Arno Van Bergen).

Doelpunten: 27′ Maxime Annys (1-0), 47′ en 90′ Sander Van Eyk (2-0 en 3-0)

Geel: Samba Ndione, Jochen Cools