TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Tempo Overijse kan niet winnen van Diegem

De derby tussen Tempo Overijse en Diegem heeft de hooggespannen verwachtingen niet ingevuld. Het getoonde spektakel was vaak van een bedenkelijk niveau. Overijse speelde onder het kritische oog van de nieuwe coach Chris Janssens die meteen voor een eerste slapeloze nacht stond. De thuisploeg begon er met volle moed aan, maar had het meteen moeilijk met de hoge manier van verdedigen van de tegenstander.

dhh04 11 2018TempoOverijseDiegem 0747Overijse tekende voor de eerste kans via Bjorn Vander Elst. Zijn schot vanop twintig meter ging nipt over de kooi van Dean Michiels. Diegem had meer dan een kwartier nodig om een antwoord te formuleren, al was de poging van Frick te zwak om doelman De Boodt te verontrusten.

Het voetbal vervelde tot een triest tafereel, maar het openingsdoelpunt van Borahsasar was wel een juweeltje. De spits pakte een voorzet mee met de hak en trapte in één tijd binnen. De opener leek het elftal wakker te schudden. Andries Claes en Bjorn Vander Elst zorgden voor drie geweldige kansen waar Michiels alle moeite van de wereld mee had.

De tweede helft werd een slaapwekkende vertoning waarin vooral Overijse een bedenkelijke rol speelde. Tot diep in de finale werd geen kans bij elkaar gevoetbald. Het venijn zat hem diep in de finale van de match. Overijse had opeens genoeg van het heerlijke herfstzonnetje en stuurde Vander Elst de diepte in. Michiels stond echter op de juiste plaats. De doelman kende even later wel geluk bij een nieuwe voorzet vanop links waarbij Ngangué en Deflem hopeloos de mist ingingen.

In de toegevoegde tijd gebeurde dan toch nog het mirakel van de ploeg van coach Van Nerom. Egerickx trapte de bal tegen de deklat. Benamar stond klaar om de rebound tegen de netten te vlammen.

Tempo Overijse : De Boodt, Van Den Broeck, Sarkic, Vander Elst (87′ Niels Heyvaert), Borahsasar (77′ Ngangué), Claes (73′ Deflem), Jens Heyvaert, Delorge, Hermans, Taelemans, Coquelle

Diegem Sport: Michiels, Vanderelst, Spaey, Bautmans, Blanckaert, De Bouw (66′ Benamar), Benlouafi, Matuta (75′ Ibn Hach), Charlier (73′ Egerickx), Vyncke, Frick

Doelpunten: 34′ Borahsasar (1-0), 89′ Benamar (1-1)

Bron: Het Laatste Nieuws – 5 november 2018