TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Gesprek met nieuwe T1 Chris Janssens

Chris Janssens is de nieuwe trainer van Tempo Overijse. De 49-jarige gewezen voetballer begint vandaag aan zijn nieuw avontuur en moet Tempo Overijse heelhuids naar de top van de rangschikking begeleiden. Janssens heeft al heel wat watertjes doorzwommen, maar dit is zijn eerste optreden in deze regio.

“Na mijn verblijf bij Dender was ik echt klaar voor totaal iets anders”, opent de kersverse Overijsese coach. “Toen ik vernam dat Overijse op zoek was naar een nieuwe coach, heb ik niet getwijfeld. Deze streek is me totaal niet bekend en ik kan dus starten vanop nul. Ik kende de reputatie van Overijse wel en wist dus dat dit een topclub is. Na het vertrek van Kris Goris heb ik mijn kandidatuur gesteld en vorige week ging alles meteen in een stroomversnelling. Ik had de ploeg ook al eens aan het werk gezien tegen Westhoek. Dat was ronduit een perfecte demonstratie van hoe een ploeg moet draaien. Ik heb nu ook de keerzijde van de medaille gezien tijdens de match tegen Diegem. Het liep voor geen meter en de bal wilde er niet in niettegenstaande de jongens meerdere uitgesproken kansen kregen. Tja, zulke matchen zijn inherent aan de voetbalsport. We moeten daar de nodige lessen uittrekken, maar laat ons daar niet te lang over blijven zagen. Deze kans is voorbij en volgend weekend wacht er alwaar een nieuwe opdracht.”

dhh04 11 2018 1089TempoOverijseDiegemHoe gaat Janssens deze opdracht aanpakken? “Eerst en vooral ga ik met het trainersduo Vercammen en Meeus op antenne. Deze twee coaches hebben een fantastische job afgeleverd na het vertrek van de vorige hoofdtrainer. Zij kennen alle details over dit team en ik ga de eerstkomende dagen hun steun en kennis van zaken meer dan nodig hebben. Ik ken al wel een heleboel tegenstanders dankzij mijn werk in die regio. Uiteraard ga ik mijn eigen punten proberen over te brengen naar de groep, maar daarom moet ik de jongens nog beter leren kennen.”

“De club heeft veel ambitie en die gevoelens moeten we proberen over te brengen naar de ploeg, de entourage en naar alle geledingen van dit huis. Voetbal is een beleving en die speciale ’touch’ wil ik inplanten. Je merkt het, ik heb er een heel goed gevoel bij. Deze club straalt gedrevenheid uit en kan rekenen op een trouwe aanhang en beschikt over een prachtig stadion. Er zijn er bijvoorbeeld maar weinigen die zo’n grasmat kunnen presenteren na de hete zomer die we achter de rug hebben. Dat zijn feiten die bewijzen hoe het voetbal hier leeft en dat spreekt me erg aan”, besluit Chris Janssens.