TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Nieuws

Christian en Johan houden velden Tempo groen

dhh21 07 18VeldenOverijse 024

U hebt het waarschijnlijk al gemerkt aan uw gazon, de aanhoudende droogte is niet meteen de beste vriend voor uw gras. Ook de hoofdvelden van Tempo Overijse hebben eronder te lijden, maar door de dagdagelijkse inzet van Christian en Johan kunnen onze jongens binnenkort trainen en spelen op een “picobello” frisgroen biljartvlak veld in topvorm.

De droogte blijft maar aanhouden. De afgelopen maanden viel amper regen en dat terwijl vele sportvelden de nodige zorgen nodig hebben om klaargestoomd te worden voor het nieuwe seizoen. Onze twee “greenkeepers” Christian en Johan draaien overuren en zorgen ervoor dat de twee velden van ons Begijnhofcomplex constant besproeid worden.

dhh21 07 18VeldenOverijse 010“We hebben twee sproei installaties”, legt Christian uit. “De gemeente heeft een aantal jaren geleden investeringen gedaan voor het kunnen oppompen van grondwater. We gebruiken voor alle duidelijkheid dus geen kraantjeswater, maar water dat rechtstreeks 50 meter diep uit de grond wordt opgepompt. Daar sluiten we dan onze sproeikarretjes op aan, die zich voortrekken aan een lange kabel. Momenteel wordt er eentje gebruikt voor het hoofdveld en eentje voor het oefenveld. Het hoofdveld sproeien we in drie delen. De sproeikar doet er ongeveer 6 uur over om van het ene doel naar het andere te rijden en dus één deel van het veld te besproeien. Daarna verplaatsen we de sproeikar naar een ander deel, enzovoort.”

“Elke 6 uur komen we de sproeikar met bijhorende darmen dus verplaatsen”, vult Johan aan. “Om 4 uur ’s ochtends, 10 uur ’s avonds, het maakt niet uit. We zorgen ervoor dat het veld 24 op 24 besproeid wordt en dat is momenteel wel nodig.”

“Na ons internationaal duiveltjestoernooi werden de velden ingezaaid en toen zijn we ook meteen gestart met het sproeien. Weliswaar in mindere mate, maar eind juni hebben we dat wel moeten opdrijven”, zegt Christian.

“Doordat het veld constant besproeid wordt kan onze robotmaaier wel het gras niet maaien. Maar we hebben een goede verstandhouding met de groendienst van de gemeente die er dan voor zorgt dat het gras perfect gemaaid wordt op onze vraag. De komende week zullen we nog volop sproeien, vrijdag koppelen we dan alles af zodat het gras nog eens gemaaid kan worden. Dan rest er ons nog de lijnen aan te brengen op het veld, zodat onze eerste ploeg in ideale omstandigheden de oefenwedstrijd tegen OHL kan spelen.”

dhh21 07 18VeldenOverijse 068

dhh21 07 18VeldenOverijse 014

dhh21 07 18VeldenOverijse 016

dhh21 07 18VeldenOverijse 087

dhh21 07 18VeldenOverijse 034