TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Nieuws

Voorbereiding nieuwe seizoen gestart

dhh18 07 18TrainingOverijse 0132

Onze eerste ploeg begon woensdagavond met duidelijke ambities aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is de wil van onze club om terug een stapje hoger te zetten en daarom werden een paar gerichte transfers gedaan. Onze coach Kris Goris kijkt dan ook met vertrouwen de voorbereiding tegemoet.

Buiten de revaliderende Kevin Taelemans en zijn broer Tom (vakantie) tekende iedereen present op de eerste oefensessie. Goris was opgelucht dat de club tijdig klaar was met haar huiswerk op vlak van transfers. “Sinds al die jaren dat ik trainer ben, mag ik wel zeggen dat ik zelden zo tevreden geweest ben over de transferperiode als nu. Het heeft wel wat lang geduurd, maar uiteindelijk ben ik toch tevreden met de spelers die we hebben aangetrokken en ook met de spelers die blijven. De zware blessure van Taelemans gooide nog even roet in het eten, maar met de komst van Danilo Sarkic hebben we toch een zeer waardige vervanger beet. Als iedereen fit is en doet wat van hem verwacht wordt, dan denk ik wel dat we zeker beter moeten doen dan vorig seizoen. Er is in ieder geval geen enkele reden om daaraan te twijfelen.”

De voltallige spelersgroep werd woensdagavond alvast onderworpen aan een paar fysieke testen. “Dat is wel nodig om te zien wie zijn individueel programma goed heeft afgewerkt”, zegt Goris. “Op basis daarvan kunnen we zien hoe ver de spelers staan. We zullen ook voor het eerst met hartslagmeting werken. Daarna zal snel duidelijk worden of we conditioneel nog moeten bijsturen of we al snel kunnen werken aan tactiek, stilstaande fases, enzovoort.”

“Het zal belangrijk zijn om van deze groep, die we nu bewust wat kleiner hebben gehouden, een echte vriendengroep te maken. We willen er staan vanaf de eerste speeldag en hebben daarom een vrij evenwichtig oefenprogramma uitgewerkt. De bekercampagne lijkt voor ons dit jaar minder interessant met een vrij ongunstige loting tegen ook al niet echt spraakmakende ploegen. Maar goed, we zullen zien hoever we daarin geraken, al is dat in tegenstelling tot voorgaande jaren zeker geen prioriteit.”

Vrijdag trekt onze ploeg op stage naar het Nederlandse Mierlo. Komende woensdag wacht dan al de eerste oefenwedstrijd op het veld van OHR Huldenberg. De aftrap is om 19u30.