TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Andries Claes: “Ideale moment voor een reeksje”

dhh13 01 18TempoOverijseWijgmaal 0074

Onze eerste ploeg is aan een belangrijke maand bezig. Afgelopen zaterdag nam het alvast met succes de eerst horde door eindelijk nog eens van Wijgmaal te winnen. Morgen trekken de jongen van Kris Goris naar Hasselt, op dit moment een rechtstreekse concurrent in de strijd om het behoud. “De zege tegen Wijgmaal deed deugd”, zegt onze youngster Andries Claes.

“Het was de eerste maal dat we konden winnen na 4 verliesbeurten op rij.  De sfeer is goed in de ploeg en dat merkte je ook op het veld. Delorge die zich opofferde om op de linksback te spelen en iedereen die voor mekaar werkte. Dat zullen we ook tegen Hasselt nodig hebben, want net zoals in de heenwedstrijd denk ik dat het een moeilijke partij zal worden.”

“De manier van spelen die de coach ons oplegt bevalt me ook wel enorm. Met die 4-4-2 kunnen we zeer gevaarlijk zijn en voor de nodige diepgang zorgen via Bjorn en Maurice. Op het middenveld komt dan steeds een mannetje vrij en dat is voor een middenvelder altijd wel leuk. Hopelijk kunnen we toch eindelijk eens een reeksje neerzetten. Het is er het ideale moment voor”, besluit Andries die volop in de examens zit.