TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Heyvaert: “Blij met zege en doelpunt”

dhh13 01 18TempoOverijseWijgmaal 0289

Jens Heyvaert moest voor de winterstop een paar wedstrijden op de bank toekijken, maar tegen Wijgmaal kreeg hij opnieuw zijn kans en bedankte met een schitterend doelpunt.

“De coach heeft een ganse week zitten piekeren wie hij nu op die linksback zou plaatsen. Hij heeft uiteindelijk voor Dimitri gekozen en ik mocht mijn vertrouwde plek op het middenveld terug innemen. We speelden daardoor opnieuw met 4 op het middenveld en dat was vooral de eerste 20 minuten een pluspunt. Ik kreeg enorm veel vrijheid van de tegenstander en kon daarvan ook profiteren en het tweede doelpunt scoren. Ik recupereer de bal met een correcte tackle en loop naar de goal en schiet. Ik raak de bal goed en had vrij snel door dat die zou binnen gaan. Het was trouwens mijn eerste doelpunt in de competitie en dat deed wel deugd.”

hans2“Nadien heeft Wijgmaal zich aangepast en zijn zij ook met 4 op het middenveld gaan spelen. We kregen het dan ook iets moeilijk, maar ik denk dat we toch een zeer goede eerste helft gespeeld hebben.”

“We zijn nog niet op kruissnelheid. Het was belangrijk om die eerste wedstrijd na de winterstop te winnen en nu moeten we daar gewoon verder op bouwen en ook die tweede en derde partij winnen. Dan pas gaan we kunnen stellen dat de ploeg op kruissnelheid is gekomen.”

“Ik heb altijd gezegd dat er heel veel kwaliteit in deze groep zit en dat is er vandaag wel uitgekomen. Soms wringt het schoentje misschien nog wat op verdedigend vlak en karakter. Maar puur voetballend hebben wij een heel sterke ploeg.”

“Na de tegengoal zag je toch weer dat er wat schrik in de ploeg kroop. Dat is iets waar we toch nog moeten aan werken. We moeten op zo een momenten nog leren om rustig te blijven en ons eigen spel te blijven spelen”, aldus Heyvaert.