TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Coquelle: “Een heerlijk gevoel”

dhh11 11 17HadesTempoOverijse 0832

Tempo Overijse beleefde afgelopen zaterdag een ware thriller op het veld van Hades. Nadat de thuisploeg in de 96ste minuut de 2-2 gelijkmaker scoorde, ging Overijse alsnog met de zege aan de haal.

“Het was een ongelooflijk scenario”, zei matchwinnaar Coquelle achteraf. “Ik weet niet hoelang we hebben overgespeeld, maar we zijn alle emoties tegengekomen in de wedstrijd die we 70 minuten lang gecontroleerd hebben. Toen Hades de aansluitingstreffer scoorde ging bij ons een beetje het licht uit. We hadden alles gegeven en iedereen zat op zijn tandvlees. Uiteindelijk valt die gelijkmaker er dan toch in de laaste seconde en leek alles voor niets te zijn geweest. Maar dan bewijzen we nog maar eens dat je in het voetbal er moet blijven in geloven tot de scheidsrechter affluit.”

“Ik maakte vandaag 2 en een halve goal (lacht), maar ik hoop dat die own goal ook meetelt in de statistieken. Ik jaag de verdediger op die de bal dan raakt en zo in doel laat verdwijnen. Het laatste doelpunt was wel de mooiste, vooral door de ontlading achteraf en het vieren met de supporters. Ik wist van het moment dat ik de bal raakte dat die zou binnengaan. Wat een heerlijk gevoel! Het is al van in mijn tijd bij Ciney geleden dat ik nog driemaal scoorde in een wedstrijd, toen ook tweemaal met het hoofd. Maar wat hier vandaag gebeurde overkomt me normaal ook nooit. Ik scoor hoogstens een paar doelpunten per seizoen, maar vandaag bleek het echt wel mijn dag te zijn.”
“Er waait toch wel een nieuwe wind door de ploeg vind ik. Iedereen vecht weer voor mekaar en voor elke bal. Een uur voor de wedstrijd kregen we de nieuwe tactiek van de trainer te horen en iedereen is ervoor gegaan. De coach praat veel met de spelers, hij houdt ons scherp, maar geeft ons toch nog de nodige vrijheid. En dat werkt dan ook in beide richtingen goed. We moeten positief blijven en hard blijven werken om deze ploeg in de 2de amateur te houden. Dat zal niet gemakkelijk worden, maar met de mentaliteit en de spirit die we vandaag getoond hebben moeten we instaat zijn om ook zaterdag tegen Duffel te winnen.”