TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Roger Vercarre: “Niet overhaast te werk gaan”

dhh16 10 17TrainingOverijse 0081

Na het ontslag van Ewen Verheyden moet onze club opzoek naar een nieuwe T1. De maandagavond training werd alvast geleid door T2 Sam Vermeulen. “Tot er een nieuwe T1 is aangesteld”, zegt voorzitter Vercarre.

Ondertussen draait onze voorzitter overuren in de zoektocht naar een nieuwe sportieve baas. “Mijn telefoon staat sinds zondag roodgloeiend met trainers die zich kandidaat stellen. Daarbij zitten een paar interessante profielen, maar ik wil ook niet overhaast te werk gaan. De nieuwe trainer moet voldoen aan het profiel dat we zoeken. Het moet iemand zijn die voldoende autoriteit heeft en uiteraard over voldoende voetbalkennis beschikt. Hij moet in staat zijn om terug discipline in de ploeg te brengen en er een hecht blok van vormen. Zaterdag is gebleken dat de ploeg als los zand aan elkaar hangt en dat moet veranderen.”

“Het klopt dat we even gepolst hebben bij Nico Van Nerom. Maar Nico heeft meteen laten weten dat hij zijn werk bij Diegem wil verderzetten. Dan dringen we ook niet verder aan. We zoeken dus rustig verder en ondertussen zullen de trainingen geleidt worden door hulptrainer Sam Vermeulen.”

Wie de afgelopen wedstrijden van Tempo Overijse gevolgd heeft zal ook wel opgemerkt hebben dat ex-Rode Duivel Stijn Stijnen regelmatig in de tribune zat. “Stijnen was één van de kandidaten, maar over de figuur van Stijnen is er geen unanimiteit in de raad van bestuur.”