Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Tempo zwaar onderuit tegen Vosselaar

dhh14 10 17TempOverijseVosselaar 1345

Tempo Overijse heeft zaterdagavond een flinke pandoering gekregen van Vosselaar dat met 0-5 kwam winnen in het Begijnhofstadion. De zware nederlaag betekende meteen ook het einde voor Ewen Verheyden. De jonge trainer werd na de wedstrijd ontslagen door het bestuur.

Overijse was rampzalig aan het seizoen begonnen en telde nog maar zes punten. De manier waarop de thuisploeg zaterdag echter aan operatie redding begon, was totaal ondermaats en van de pot gerukt. De match die nooit een match was, werd ontsierd door massaal veel individuele blunders en onbegrijpelijke nutteloze ingrepen vanuit het thuiskamp. Vosselaar vloog er vanaf het eerste fluitsignaal meteen in en dat loonde, want in minuut drie mocht Engelen van kortbij ongedekt inkoppen. Het premature doelpunt was blijkbaar geen schrikmiddel, want Vosselaar bleef de wet dicteren gedurende de hele eerste helft. De rode defensie kraakte in al haar voegen, maar de schade bleef tot de rust nog beperkt. Dat was vooral te danken aan de nonchalance van de bezoekers. Ondermeer Geudens kwam dichtbij een nieuw treffer. Hij slingerde zich zonder noemenswaardige problemen doorheen een rits Overijsenaren, maar botste uiteindelijk nog op doelman Verleysen die ook al geen al te beste beurt maakte zaterdagavond.

dhh14 10 17TempOverijseVosselaar 1362De beste kans was er voor Hannes die Verleysen in het ijle liet grabbelen, maar er nog in slaagde om naast het lege doel te besluiten. Overijse bakte er niets van en kon enkel maar via Weynants dreigen. Op het halfuur keilde hij zijn bal over het doelhout van Blondeel die voor de rest van de match niet meer in beeld kwam. Iedereen verwachtte een opgepept Overijse in de tweede speelhelft, maar de peptalk sloeg niet aan. Luttele ogenblikken na de aftrap verlengde de ongedekte Defossez een vrije trap en knalde de 0-2 op het bord. En het ging van kwaad naar erger voor de thuisploeg. Op het uur knalde Kuijlaars opnieuw via een stilstaande fase lekker tegen de netten. Enkele tellen later wandelde Hannes door de verdediging op weg naar de 0-4. En nog was de bodem nog niet bereikt.

In het slotkwartier ging een nieuwe vrije trap van Kuijlaars binnen: 0-5! Scheidsrechter Glen Claes leek zelfs medelijden te hebben met Overijse en liet zelfs geen extra minuten meer toe. Vosselaar mocht oververdiend een feestje bouwen met de supporters. Zij toonden veel lef onderbouwd met leuk en aanvallend voetbal. Wat een onnoemelijk verschil met de afgang van Tempo Overijse dat nog voor een zware avond stond. Een uur na de wedstrijd viel het verdict! Ewen Verheyden werd door het bestuur van de club ontslagen! De nieuwe sportieve baas moet alvast zijn bezem meebrengen naar het Begijnhofstadion, want er wacht veel opruimwerk in de kleedkamer!

Tempo Overijse : Verleysen, Michiels, Taelemans, Vleminckx, Vander Elst, Wanyberg (46′ Benazzi), Heyvaert (81′ Coquelle), Delorge, Weynants, Spreutels, Verhaert (61′ Delogu)

KVV Vosselaar : Blondeel, Nijs, Engelen, Geudens (73′ Adriaensen), Vaes, Kuijlaars (79′ Verbaendert), Hannes, Julien, Havermans (83′ Schilders), Defossez, Dehond

Doelpunten: 3′ Engelen (0-1), 46′ Defossez (0-2) , 55′ Kuijlaars (0-3), 61′ Hannes (0-4), 80′ Kuijlaars (0-5)

Gele kaarten: Delorge, Spreutels, Taelemans, Engelen