TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Verheyden: “Pas na 20 minuten beginnen voetballen”

dhh20 08 17TempoOverijseSpartaPetegem 0258

Tempo werd de eerste 20 minuten overdonderd door de bezoekers uit Petegem en keken al snel tegen een 0-2 achterstand aan. “Ik heb de eerste 20 minuten niet het Overijse gezien dat we da laatste weken wel hebben gezien. Dat is simpel, snel en eenvoudig voetbal. We waren te nonchalant, te zelfzeker, we verloren de duels en speelden niet snel”, analyseerde trainer Ewen Verheyden de wedstrijd.

“We spelen dan tegen een ploeg die tonnen ervaring heeft en bij de eerste echte kans kan scoren. Ze hielden het nadien ook heel goed gesloten en dan weet je dat het moeilijk wordt. Ik heb er de ploeg tijdens de rust op gewezen tijdens dat ze het zichzelf hadden aangedaan door 0-2 achter te komen. Ik heb hen gezegd dat ze pas het laatste kwartier van de eerste helft echt beginnen voetballen met een aantal kansen tot gevolg. Ik kon ook niet echt iemand met de vinger wijzen of tactisch wat gaan aanpassen. Ze moesten gewoon hun taken uitvoeren en als je dan ziet dat dat ook gebeurt in het verdere verloop van de wedstrijd, ja dan zie je tot wat we in staat zijn.”

Overijse bracht in de tweede helft mooi voetbal op de mat en bleef er tot het eind in geloven. “Omdat ze dan wel zijn beginnen voetballen en in hun kans zijn gaan geloven”, zegt Verheyden. “Bovendien mag ik wel stellen dat de ploeg fysiek wel inorde is hé. Als je 120 minuten goed en geconcentreerd blijft voetballen en de bal goed laat rondgaan, dan denk ik wel dat we er klaar voor zijn. Op strafschoppen hebben we wel niet speciaal getraind. We hadden 5 namen om de reeks aan te vatten en zochten nog een zesde man, maar Dries verzekerde ons dat we die niet zouden nodig hebben. Als je dan 2 strafschoppen stopt, dan kan ik alleen maar zeggen: chapeau !”