TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Ongecategoriseerd

Roelands: “Zondag knallen tegen Halle”

dhh15-03-14 TempoOverijseTerjodenWelle-0166Tempo Overijse heeft nog steeds geen thuisoverwinning te pakken in 2014. De 0-2 verliesbeurt tegen Terjoden-Welle bleef zelfs lang hangen, want het had heel anders kunnen uitdraaien voor de thuisploeg. Het eerste halfuur was zo overdonderd en zo spectaculair, waardoor de verwachtingen hooggespannen waren. Maar, de ploeg viel als een pudding in elkaar en de minpunten binnen het elftal werden door de bezoekers simpelweg blootgelegd. Bart Roelands moest na afloop naar zijn woorden zoeken, want de ervaren krijger was zwaar ontgoocheld door deze nederlaag.

“Het blijkt nu dat er duidelijk iets verkeerd loopt tijdens de thuismatchen”, zucht Roelands. “Die haperingen kennen we niet tijdens de uitmatchen waarin we meestal de punten meepakken. Ik kan niet zeggen dat het de fout van die of andere individuele speler is, maar op het einde van een thuismatch lijkt het alsof de ploeg geen wil heeft getoond om te winnen. Als je me naar de oorzaak vraagt, moet ik je het antwoord schuldig blijven. De kern is misschien wat te klein, waardoor het moeilijker is om kwetsuren en schorsingen op te vangen. Met de vinger wijzen naar de invallers is alvast fout en totaal onterecht. Het moet komen van de jongens die meestal of altijd in de elf staan. Ook de manier waarop we die twee doelpunten pakken, laat vraagtekens rijzen. Dit mag op ons niveau niet gebeuren, maar het was nu eenmaal niet anders.”

Ondertussen kreeg de ambitie om de eindronde te halen nog maar eens een knauw. “Het lijkt het seizoen van net niet, hé? Ik weet dat het nu aartsmoeilijk zal worden om nog mee te doen voor de knikkers, maar niet wanhopen. Wie had er ooit nog een cent gegeven voor de kansen van KRC Genk tijdens de rust op Kortrijk? We waren dit jaar al vaker kortbij de bekroning en hebben het zelf telkens weggegooid. Het seizoen is echter nog niet voorbij. Zondag op Halle moeten we knallen en dan zien we nadien wel waar we op dat moment staan.”

Bron : Het Laatste Nieuws – Luc Decoster