TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Ongecategoriseerd

Vandervorst: “Was klaar om mijn job te doen”

DHH23072013-TEMPOOverijseRWDM-0040“Met deze zege hebben we bewezen dat we tot de top van onze reeks behoren. Het kon nog beter, maar geen enkel team heeft het maximum van de punten gepakt.” Met dit pleidooi ontwapende invallersdoelman Martin Vandervorst de vragen over de ambities van Tempo Overijse dat zich zondag op een vierde stek nestelde. Vandervorst speelde een perfecte match op Wetteren, nadat eerste keeper Deweerdt zich had gekwetst tijdens de opwarming.

“Mijn  trainer Donald Meeus had me perfect voorbereid op de invalbeurt”, zegt Vandervorst. “Ik was mentaal klaar om mijn job te doen. Mijn opwarming verliep perfect en ik zat goed in de match. Ik heb ook de nul gehouden  en we winnen oververdiend. Mijn opdracht is volbracht!”

De 20-jarige Vandervorst speelde eerst bij OHL, maar is nu al aan zijn tweede seizoen bij Overijse bezig. Hij heeft nog niet veel de kans gehad om zich te bewijzen, want Sergei Deweerdt is een betrouwbaar sluitstuk en bovendien weinig gekwetst of geschorst. “Ik ben tevreden met mijn statuut als invaller. Ik ben jong en ik moet nog veel leren. Ik pik veel op van Sergei en ik train zeer hard. Ik wil nu al bewijzen dat ik klaar ben als het team me nodig heeft. Het is echter nog wat te vroeg om een basisstek op te eisen. Ik hoop da tik nog een jaartje in de schaduw mag werken en nadien wil ik weten hoe ver mijn mogelijkheden in realiteit reiken.

“Ik hoop alvast bij Overijse te mogen blijven. Ik heb eerstdaags een afspraak met voorzitter Vercarre over mijn nabije toekomst. Mijn doel is om nog veel beter en sterker te worden. Ik ben dan ook zeer gelukkig met de kansen die ik al bij Overijse heb gekregen en geniet van elk moment bij deze club. Deze ploeg heeft er ondertussen al een knap parkoers opzitten. Het liep tijdens bepaalde sleutelmomenten niet altijd perfect, maar we proberen elke week te winnen.  Op het einde van de rit zien we dan wel waar we uitkomen met dit jong elftal.”, besluit een zelfverzekerde Martin Vandervorst.