TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Ongecategoriseerd

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De KBVB moedigt via Football + Foundation haar clubs aan om binnen de werking van de club aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te doen. Door het organiseren van evenementen en het opzetten wan sociaal maatschappelijke projecten wil Tempo Overijse via FORZA TEMPO hieraan meewerken.

Een + staat onderhanden voor samen. Samen maken we het verschil.

Via de coachvesten van onze trainersstaf kwam de + voor de eerste maal in beeld bij de club. Dit krijgt zeker navolging zodat het verder ingeburgerd kan geraken. 

 

Nederlandse lessen voor anderstaligen

De Nederlandse lessen voor anderstaligen binnen de jeugdwerking van de club werden voor het eerst georganiseerd in 2008. Eigenlijk is dit project de aanzet geweest voor de verdere uitbouw van allerhande sociaal maatschappelijke acties. Na een onderbreking van een aantal jaren werd er tijdens de eerste helft van 2013 een nieuwe lessenreeks neergezet. Dit project krijgt steeds heel wat media-aandacht en zal i.s.m. vzw Crosspass zeker navolging genieten.

Doelgroep: U7-U11

 

 

 

Rode Kruis

‘Voetbalclub met een hart’ een Rode Kruis-actie waarbij we al onze leden, supporters, sympathisanten, spelers, staf, … aanmoedigen om als bloeddonor deze actie te ondersteunen. De aanzet werd gegeven op het eind van seizoen 2012-2013 en krijgt navolging tijdens de volgende seizoenen.

Samen met het Rode Kruis wordt er aan gedacht om EHBO cursussen te organiseren en dit voor jong en oud.  

 

Integratie (van jongeren met een beperking)

Integratie staat centraal bij onze club. Je mag de Nederlandse lessen voor anderstaligen al beschouwen als een vorm van integratie, in augustus 2013 hebben we ook een link gelegd met persoenen met een beperking. Voor onze galawedstrijd in het teken van het 15-jarig bestaan van onze club mochten ook zij kennis maken met de gastvrijheid van Tempo Overijse. Ze kregen van de trainersstaf van onze eerste ploeg een korte opwarming om daarna een wedstrijd te spelen samen met ‘hun helden’ van het eerste elftal. Nadien mochten ze uit handen van bondsvoorzitter Francois De Keersmaecker een medaille in ontvangst nemen en van onze voorzitter Roger een gratis abonnement voor de wedstrijden alsook een uitrusting van de club.

 

 

 

 

 

 

 

Verkeersveiligheid

Zaterdag 1 februari, tijdens Tempo Overijse – SK Berlare, vond de officiële overdracht plaats van de actie rond verkeersveiligheid die de voorbije jaren een groot succes kende in Berlare. Forza Tempo – de communitycel binnen onze club – zal tijdens de komende maanden de actie verder concreet invullen. Met name zal Forza trachten de pijnpunten inzake verkeersveiligheid rond ons jeugdcomplex trachten in kaart te brengen. In een eerste fase zullen in samenwerking met de Lokale Politie snelheidsmeters geplaatst worden in de onmiddellijke buurt op de weg van en naar het jeugdcomplex Hagaard. Daarnaast zal ook de nodige aandacht gevraagd worden voor gordeldracht niet alleen voorin, maar ook achterin. Forza Tempo is zeer verheugd dit succesvolle initiatief uit Berlare voort te kunnen zetten binnen onze club en kan daarbij rekenen op de steun van de verenigingen voor verkeersveiligheid en het gemeentebestuur. 

 

 

Voedselhulp

Meer info hieromtrent volgt later