TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Eerste ploeg wint met forfaitcijfers

Onze eerste ploeg was zondag op de afspraak in Appelterre, een gehucht in Ninove. De club zag het levenslicht in 2018 na een fusie tussen Voorde en Appelterre-Eichem.  Ze promoveerden al meteen in hun tweede levensjaar van eerste provinciale naar derde nationale. Dit seizoen had Appelterre na vier speeldagen nog maar twee tegendoelpunten geslikt. Een blok dat dus moeilijk te ontwrichten leek.

De wedstrijd werd op vraag van Appelterre een uurtje verlaat omwille van hun jaarlijks Mosselfestijn. Het werd voetballen in volle finale van de wielerklassieker Parijs-Roubaix. Het spektakel op de Franse kasseien dienden we dus te missen, maar dat hebben we ons nog geen minuut beklaagd.

Overijse kon niet rekenen op Bastien Focant, die in laatste instantie geblesseerd diende af te haken. Onze coach hield dan ook vast aan de 11 starters van vorige week in Anzegem.

De mosselen in Appelterre waren nog niet goed verteerd of het stond al 0-1. Na twee minuten kopte Oliver De Groodt een perfecte vrije trap van Joren Dehond keihard tegen de netten. De thuisploeg leek niet meteen aangeslagen en zocht de gelijkmaker. De druk op onze defensie nam toe. Op één uitgespeelde kans na, bracht dit echter amper gevaar met zich mee. Overijse speelde net als vorige week opnieuw als een hecht blok met veel vertrouwen. Met z’n allen verdedigen in balverlies, omschakelen in balbezit.

Met de rust in zicht nam Overijse het initiatief weer over en werd Appelterre in twee minuten uitgeteld. Cocchiere, even losgelaten, verdubbelde de voorsprong. Een minuut later omspeelde Yan De Maeyer slim de buitenspelval en werkte beheerst af. 0-3 aan de rust: Daar kan zelfs een heroïsche Parijs-Roubaix niet tegenop.

Opdracht in de tweede helft: Bij de les blijven en proberen de nul te houden.  De thuisploeg probeerde met een dubbele wissel het tij alsnog te doen keren. Onze jongens bleven echter geconcentreerd voetballen en hielden Appelterre ver van doel. Zonder al te veel moeite werd elke aanval van de thuisploeg in de kiem gesmoord. Ook al voetbalden we in een zetel, de honger was nog niet gestild. Nog voor het uur stonden de 0-5-forfaitcijfers op het bord. Nico Verdoodt liep zijn lijn af, inclusief met een bruggetje, en bracht de bal voor doel. Onze spits Cocchiere twijfelde niet en werkte in één tijd voorbij doelman De Jonge. Even later pikte een hard werkende Joren Dehond ook zijn doelpuntje mee.

Aan de overkant gunde men de eerredder voor de thuisploeg niet. In het slot spatte een vrije trap nog uit elkaar op de kruising.

TEMPO pakte zo een knappe 0-5-zege na een sterke collectieve prestatie. Ne een avondje genieten is het terug voetjes op de grond en werken aan de volgende opdracht voor komend weekend: De topper tegen SK Lochristi in ons eigen Begijnhofstadion.

Doelpunen:  2’ De Groodt 0-1, 37’ Cocchiere 0-2, 38’ De Maeyer 0-3, 59’ Cocchiere 0-4, 60’ Dehond 0-5.

KFC Voorde-Appelterre: De Jonge, Delaruelle, Allachi, Meuleman, Dhoore; Makoun, Bryan Wuyts (46’ Van Mossevelde), Machtelinckx; De Drie (62’ Baudewijns), Vandendriessche (46’ Van Damme), Dönmez (73’ Dylan Wuyts).

TEMPO Overijse: De Vriendt; De Maeyer, Verdoodt (73′ De Neef), Van Dyck, De Groodt (65’ Vandervondelen); Maluka, Lusadusu, Dehond (78’ Barreiro), Delorge, Cocchiere, De Jonge.

GELE KAART:  70’ Lusadusu.