TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO Overijse pakt eerste overwinning van het seizoen

De eerste overwinning is binnen. Eindelijk! Na de 1 op 6 was het al bijna van moeten. Al was het maar om het vertrouwen wat op te krikken. De 3-1-winst komt dan zeker niet ongelegen. Hierop kunnen we dus verder bouwen.

We begonnen goed aan de wedstrijd met hoge druk. Rhodienne werd tegen eigen doel gedrukt en een paar kleine kansen werden afgedwongen. Alleen ontbrak die scherpte voor doel. Bij balverlies was het opletten voor de snelle tegenaanvallen. Maar het blok stond goed en doelman Yanni was 90 minuten bij de pinken.

Bastien Focant en Kevin De Jonge komen stilaan op dreef en zorgen voor het nodige gevaar. Onze spitsen Jordy Maluka en Ignazio Cocchiere in stelling brengen gebeurt bijna blindelings. Toegegeven: De afwerking kan nog beter. De bezoekende doelman Felix Cornelis, met Roodwit bloed, redde meermaals de meubelen voor Rhodienne.

Na 26 minuten voetballen was het dan toch prijs. Yann De Maeyer veroverde de bal en bediende Cocchiere. Onze Italiaanse spits twijfelde niet en schoot de 1-0 tegen de netten. Stilaan kwam Rhodienne wel meer in de wedstrijd en kropen onze jongens achteruit. Net voor de rust werd De Sousa diep gestuurd. Aan de rand van de 16 werd hij gehaakt door De Maeyer. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip. Kapitein Scheerens zette de strafschop feilloos om. Een domper net voor de rust.

Na de rust hadden we het nog wat moeilijk, maar na 10 minuten nam Overijse opnieuw de overhand. Kapitein Dimitry Delorge gooide een lange voorzet voor doel, die meteen werd binnengekopt door Maluka en ons opnieuw op voorsprong bracht. Een knap doelpunt en goed voor het vertrouwen van onze spits!

Met nog 20 minuten op de klok moest Rhodienne met 10 verder nadat De Sousa een tweede gele kaart kreeg. We gingen nog nadrukkelijk op zoek naar het verlossende derde doelpunt, maar het was Rhodienne dat de grootste kans kreeg. Yanni kon met een knappe reflex een nieuwe gelijkmaker voorkomen. We leken een beetje van slag en trokken opnieuw massaal achteruit. Gelukkig leverde het slotoffensief van de bezoekers niet veel gevaar op.

In blessuretijd kwam de verlossing er dan toch. De Groodt maakt een lang bal van de bezoekers onschadelijk en kopte het leer in de voeten van De Maeyer. De Maeyer rukte samen met Delorge op. Het was uiteindelijk De Maeyer die Cocchiere vond die de bal overhoeks binnenkopte. De drie punten waren binnen!

Volgende week trekken we naar Anzegem.

Tempo Overijse: De Vriendt, De Maeyer, Verdoodt (46′ De Neef), Van Dyck, Delorge, Cocchiere, De Jonge (84′ Lusadusu Nsimba), Maluka Bimbo (79′ Barreiro Arca), Focant, De Groodt en Vandervondelen.

Rhodienne-De Hoek: Cornelis, Stiens, Sanchez Y Garcia, Jacobs, Silvestre De Sousa, Movoto Joel (82′ Makiese), Weytens (70′ Thibaut), Yondjouen Kouengoua, Scheerens en Rucquois.

Doelpunten: 26′ Cocchiere (1-0), 45′ Scheerens (1-1, strafschop), 55′ Maluka Bimbo (2-1), 90′ Cocchiere (3-1).

Geel: 39′ Jacobs, 45′ Silvestre De Sousa, 63′ Maluka Bimbo, 70′ Scheerens, 82′ Delorge, 88′ Cocchiere

Rood: 70′ Silvestre De Sousa (2x geel).