TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Start in mineur

We zijn er opnieuw aan begonnen, eindelijk! Zo lang naar uitgekeken, maar het werd echter een start in mineur. Onze eerste ploeg verloor op de eerste competitiewedstrijd sinds 11 maanden met 2-4 van Oostkamp. Niet meteen het resultaat waarop we gehoopt hadden. Maar, geen man overboord. Oostkamp legde onze gebreken bloot, we weten waar er nog werk is. Er vallen nog 29 wedstrijden te spelen. De eerstvolgende komende zondag op Wolvertem-Merchtem.

De sfeer zat er nochtans goed in. Onze “opgefriste” CLUB98 telde heel wat eters, waaronder spelertjes, ouders en begeleiders van de U9. Een welgemeende dank U hiervoor. De spelertjes begeleidden de spelers van de eerste ploeg bij het oplopen. Een zalig gevoel, al die lachende gezichtjes.

We kwamen snel op achterstand, na te laks verdedigen. Maluka zette snel orde op zaken met een knap doelpunt, maar we vervielen daarna in dezelfde laksheid van het begin van de wedstrijd. Nog voor het halfuur scoorden de bezoekers een tweede maal.

Na de rust probeerde Overijse het tij te doen keren en werd Oostkamp zwaar onder druk gezet. De bezoekers trokken massaal achteruit en speculeerden op de counter. Net na het kon Cocchiere de bordjes opnieuw in evenwicht brengen. Op één van de zeldzame counters beging Degroodt een strafschopfout en kreeg hij een tweede geel onder de neus geduwd. Oostkamp zette de strafschop om en TEMPO moest met 10 verder.

Met een man minder kreeg Overijse toch nog een paar kansen, maar scoren lukte niet meer. Aan de overkant wisten de bezoekers de zege veilig te stellen met een vierde doelpunt.

Een resultaat om snel te vergeten. Volgende week volgt al een nieuwe opdracht en wacht ons de moeilijke verplaatsing naar Wolvertem-Merchtem.

Tempo Overijse: De Vriendt, Verdoodt, Van Dyck (63′ De Jonge), Lusadusu Nsimba Nzapa, Cocchiere, Dehond, Maluka, Focant, Barreiro (46′ De Maeyer), De Groodt en Vandervondelen.
Oostkamp: Iket, Vanhaeren, Decloedt, Vanneste, Canoot, Willem Broes, Benoot, De Waele (80′ Van Hooreweghe), Van De Water (18′ Lenihan), Lannoo (72′ Vermander) en Vanhaecke.
Doelpunten: 9′ De Waele (0-1), 13′ Maluka (1-1), 24′ Lannoo (1-2), 62′ Cocchiere (2-2), 74′ Canoot (2-3, strafschop), 82′ Vermander (2-4).
Geel: 4′ Verdoodt, 32′ De Groodt en Van Dyck, 54′ Maluka, 59′ Vanneste.
Rood:  74′ De Groodt (tweemaal geel).