TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO Overijse uitgeschakeld in de beker van België

Het verhaal van TEMPO Overijse in de Beker van België eindigt dit jaar ook in de tweede ronde. Onze ploeg verloor zaterdag na strafschappen van RCS Braine.

Tempo begon stevig aan de partij en probeerde het heft in handen te nemen. Lusadusu scoorde net voor het kwartier het openingsdoelpunt op aangeven van Maluka. De dubbele voorsprong hing in de lucht, maar de scherpte voor doel ontbrak. Verschillende kansen werden de nek omgewrongen. Aan de overkant keek onze doelman Yanni De Vriendt zo goed als werkloos toe.

Net voor de rust kon Bastien net na een hoekschop de bal recuperen. Hij vond op rechts kapitein Delorge die in één tijd Vandervondelen vond en die op zijn beurt het leer in doel trapte. Het feestje ging echter niet door, de lijnrechter had buitenspel gezien.

Na de koffie een ietwat ander spelbeeld. Braine voerde een paar wissels door en ging nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. Maar buiten een paar hoekschoppen kwam er niet veel gevaar van de bezoekers. Overijse had nog een paar kansen om de wedstrijd uit te spelen, maar kreeg net voor affluiten toch het deksel op de neus.

Bij een zoveelste hoekschop kopt Delorge de bal via de rug van De Maeyer in eigen doel. Tijd om nog op zoek te gaan naar de winning goal was er niet meer en dus moesten strafschoppen beslissen over winst of verlies.

In die strafschoppenreeks toonden de bezoekers zich de sterksten. De beozekende doelman wist er een paar te stoppen. Onze jongens misten maar liefst vier van de vijf strafschoppen en zo liggen we alweer vroegtijdig uit de beker van België.