TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Johan Lauryssen: “90 minuten op hoog niveau gespeeld”

Onze eerste ploeg plaatste zich zaterdag ten koste van Pays Blanc Antoinien voor de tweede ronde van de beker van België na een verdiende 0-4 winst. Onze coach Johan Lauryssen toonde zich achteraf een tevreden man. “Je kan erover klagen dat we niet genoeg gescoord hebben en dat er wel wat kansen de nek werden omgewrongen, maar over het algemeen was dit een mooi positief resultaat. We zijn 90 minuten dominant geweest, waren geconcentreerd en gefocust en hebben kansen gecreëerd”, blikt Lauryssen tevreden terug.

“Het is altijd mijn bedoeling om de ploeg in de voorbereiding te laten voetballen in organisatie en onder druk. Misschien waren er wat twijfels na de zware nederlagen tegen Mechelen, Union en RWDM, maar zaterdagavond hebben we kunnen zien dat de organisatie er stond en dat iedereen gemotiveerd en gefocust was om die wedstrijd aan te vangen. De ploeg heeft het vanaf de eerste seconde goed aangepakt met mooi en snel voetbal. Dat tempo hebben we proberen aan te houden gedurende de hele wedstrijd. We hebben ook weinig weggegeven. De afwerking wordt inderdaad nog een werkpuntje, maar het zijn nog vijf weken vooraleer de competitie van start gaat. Het allerbelangrijkste is dat we er tegen dan staan en dat iedereen fit is. We doen er dan ook alles aan om blessureleed te voorkomen. Spelers met wat last, houden we uit voorzorg aan de kant. In de laatste week van de voorbereiding wil ik iedereen kunnen brengen.”

“We spelen nu zaterdag in de tweede ronde tegen Braine. Een ploeg die we zeker ook niet mogen onderschatten. Het is een ploeg met kwaliteit en ze hebben hun eerste bekerwedstrijd ook vlot gewonnen. Het is een ploeg van ons niveau, dus zal het bikkelen worden. We hebben de intentie om zover mogelijk te geraken in de bekercompetitie en zullen zaterdag dan ook met onze sterkste ploeg de wedstrijd aanvatten”, besluit Johan.