TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegNieuws

Yan De Maeyer blijft rots in de branding van onze verdediging

Terwijl de site rondom het Begijnhofstadion dit weekend de aandacht trekt van vele veldrit fans, kan TEMPO een tweede reeks van spelers voorstellen die hun sportieve toekomst verder aan de club binden. 
 
De sportieve cel voerde  de jongste weken besprekingen en kwam voor het volgende seizoen tot een overeenkomst met de 23-jarige verdediger Yan De Maeyer. Yan is op de rechtervleugel een vaste waarde en behoort met zijn loopvermogen tot het type van de moderne vleugelverdediger die zijn aanvallende kompanen ruggesteun geeft. Een gelijkaardig type aan de linkerkant is middenvelder Tony Amrani (23) die voor het derde seizoen de kleuren van TEMPO Overijse zal verdedigen. Tony genoot zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht. Met zijn goede traptechniek ook op stilstaande fases en vrijschoppen te duchten voor bezoekende doelmannen.
 
Vorig seizoen vernieuwde onze club de verdediging en werden de bij Club Brugge opgeleide Robbe Vandervondelen (24) en de ervaren Tom Van Dyck (28) aangetrokken. Beide spelers zullen ook volgend seizoen de rood-witte kleuren verdedigen. 
 
Samen met hen was ook de 24-jarige aanvaller Azzedine Zaidi aangetrokken die zijn jeugdopleiding volmaakte bij Zulte Waregem en OHL. Jammer genoeg heeft hij net als de ploegmaats door de onderbreking van de competitie nog niet kunnen flitsen. Maar dat zal beslist aan de orde zijn volgend seizoen, gezien ook hij bij TEMPO Overijse blijft. 
 
Dat onze club ook verder blijft geloven in het potentieel van de eigen jongeren wordt ook aangetoond door het vertrouwen dat men wil geven aan de eigen jongeren. Zij toonden in het huidige seizoen dat ze iets in hun mars hebben. Verdediger Ryan De Neef en middenvelders Diego Barreiro Arca en Niel Dewolf zullen aan hun tweede seizoen in de A-kern van TEMPO Overijse beginnen. Uiteraard vergeten we onze jonge verdediger Nico Verdoodt niet, die het tweede jaar van zijn lopende contract zal aanvatten.