TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

JeugdNieuws

Heropstart onderbouw op maandag 16 november

Zoals aangekondigd eerder aangekondigd heeft de Raad van Bestuur donderdagavond de stopzetting van alle activiteiten geëvalueerd.  Deze stopzetting kwam er na het grote aantal coronagevallen in Overijse en omgeving.  In die omstandigheden achtte de Raad van Bestuur het aangewezen om – in lijn met de beslissingen in verband met het onderwijs – alle activiteiten op te schorten om zoveel mogelijk circulatie van kinderen en volwassenen tegen te gaan.

Nu de besmettingscijfers geleidelijk aan dalen, heeft de Raad van Bestuur beslist om de activiteiten voor de leeftijden U5 tot en met U13 gedeeltelijk terug op te starten onder bepaalde voorwaarden.  Maximale voorzichtigheid blijft geboden!

 • Ploegen die normaal 3 keer per week trainen zullen vanaf maandag 16 november 2 keer per week trainen; ploegen die normaal 2 of 1 keer per week trainen zullen vanaf volgende week 1 keer per week trainen.  De exacte dagen en uren zullen worden meegedeeld door de coaches, maar kan u ook verder in deze mail vinden.
 • Ouders worden NIET toegelaten op de site.  De kinderen worden begeleid tot aan de ingangspoort, waarna de ouders onmiddellijk omkeren.  Er wordt ook uitdrukkelijk aan de ouders gevraagd om buiten de site alle algemeen geldende maatregelen te respecteren.  Het is dus niet de bedoeling dat de trainingen door groepen ouders gevolgd worden vanop de landwegen rond de site. Samenscholingen zijn verboden! We moeten er alles aan doen om het risico op besmetting zoveel mogelijk te beperken.
 • Bij niet-naleving van de veiligheidsvoorschriften door ouders en spelers behoudt de club zich het recht voor om de trainingen terug op te schorten.  De gezondheid van de spelers (en bij uitbreiding hun familie) staat immers centraal.  We rekenen dan ook op de medewerking van iedereen.
 • De trainingen zullen 90 minuten duren (met uitzondering van U5 die een uur trainen).  Ouders kunnen na de training hun kinderen ophalen aan de toegangspoort, maar dienen opnieuw alle algemeen geldende veiligheidsvoorschriften te respecteren.
 • Er worden tijdens deze periode geen oefenwedstrijden ingepland.  Ook interne wedstrijdjes op training tussen verschillende leeftijdsgroepen worden niet toegestaan.
 • Na de training moeten de kinderen de voetballen desinfecteren in de daartoe voorziene bassins.  Handgel wordt voorzien.
 • Kantine en kleedkamers blijven gesloten
Deze regeling geldt alvast tot 14 december, wanneer in principe de winterstop ingaat.  De club evalueert begin december de situatie en zal dan bekijken of en onder welke vorm er getraind kan worden tijdens de winterstop.  Ook een eventuele hervatting van de activiteiten voor de bovenbouw zal dan besproken worden, afhankelijk van de richtlijnen hieromtrent van de overheid en Voetbal Vlaanderen.

Het alternatieve trainingsschema is als volgt:

 • maandag van 18 uur tot 19u30: U10RegB, U11IP, U11RegB, U11RegC, U11RegD en U13IP
 • dinsdag van 18 uur tot 19u30: U7, U8PA, U8PB en U9PA, U9PB en U9RegC
 • woensdag van 16u30 tot 18 uur: U13RegC
 • woensdag van 17 uur tot 18 uur: U5
 • woensdag van 18 uur tot 19u30: U6, U10IP, U11IP, U11RegB, U12IP, U13IP
 • donderdag van 18 uur tot 19u30: U10IP, U10RegB, U11RegC, U11RegD en U12IP