TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO Overijse houdt 3 punten thuis

Onze eerste ploeg heeft zaterdag de eerste thuisoverwinning van het seizoen gepakt. Het won verdiend met 2-0 van nieuwkomer KRC Bambrugge. Yan De Maeyer en Sander Van Eyck waren de doelpuntenmakers van dienst. Met een 7 op 9 heeft Overijse haar start zeker niet gemist.

Toch blijft het jammer van dat gelijkspel op de openingsspeeldag tegen Svelta Melsele. Daar verdiende onze ploeg zeker en vast de overwinning. Maar goed, die wedstrijd ligt al een eindje achter ons. Wij kijken nog enkel naar de toekomst en die zien we met vertrouwen tegemoet.

Overijse begon zeer sterk aan de partij. Bastien Focant werd al na 3 minuten onderuitgehaald in de zestien, toen hij na een knappe actie alleen voor doel opdook. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal meteen op de stip. De anders zo koelbloedige Joren Dehond zag de elfmeter gestopt.

Onze spelers lieten het niet aan hun hart komen en gingen nadrukkelijker opzoek het openingsdoelpunt. Maar het was wachten tot iets voor het halfuur vooraleer Yan De Maeyer eindelijk het leer tegen de netten kreeg. Voordien werd er gemorst met kansen dat het een lieve lust was. Bastien met een lichte kopbal in de armen van doelman Godijn, idem dito met een vrije trap van Tony Amrani. Of onze kapitein Dimitri Delorge die na 10 minuten ook zijn poging zag gestopt door een sterk keepende Godijn. In diezelfde minuut werd nog een bal van de lijn gehaald en zo kunnen we wel nog even doorgaan. Maar in minuut 28 trilden de netten dus toch. Eerst werd een poging van Delorge nog afgeblokt, maar een goed gevolgde De Maeyer duwde de rebound wel tegen de netten.

Plots schoten de bezoekers wakker en stonden de bordjes ei zo na weer gelijk. Gelukkig voor Overijse bracht de paal redding. Ondertussen waren de hemelsluizen boven de Druivenstreek helemaal opengegaan en verwaterde ook het spel op de anders perfecte grasmat. De 1-0-voorsprong bij de rust was wel meer dan verdiend.

Na de koffie was het alle hens aan dek. Bambrugge verhoogde de druk en vooral langs de flanken en op stilstaande fases konden de bezoekers voor enig gevaar zorgen. Maar onze verdediging en doelman Yanni lieten zich niet verrassen. Overijse kreeg met vechtlust en de juiste mentaliteit geleidelijk weer controle over de wedstrijd, maar zorgde niet voor een geruststellend tweede doelpunt. Het bleef dan ook tot het einde opletten voor die tegenaanvallen. Uiteindelijk was het Sander Van Eyck die vanuit de omschakeling het klein slotoffensief van de bezoekers in de kiem smoorde met zijn derde doelpunt van het seizoen. En daarmee bleven de drie punten sinds lang nog eens in Overijse.