TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO overleeft eerste ronde in beker van België

Onze eerste ploeg heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de beker van België. Het bescheiden Sart-Barnard uit de Naamse tweede provinciale werd pas na strafschoppen uitgeschakeld. In de tweede ronde treffen we RC Hades, dat uitkomt in de tweede amateurklasse.

Was dat even verschieten bij aankomst in Sart-Bernard. Had de GPS ons wel naar de juiste plaats gebracht? Van een voetbalveld was weinig te bespeuren. Het leek eerder op een weide waar al het vee maar net naar de schuur werd gestuurd. Gelukkig deed de gezellige blauw-witte kantine ons alle twijfels wegnemen. Op deze plek moest het gebeuren. Alle respect voor de clubmensen Sart-Bernard dat van de bekerwedstrijd een feest wilde maken. De BBQ stond al te smeulen en het nodige gerstenat was voorzien. Voetballen zouden we doen!

Nu ja, voetballen? Dat was eerlijk gezegd haast onmogelijk. De tactiek van de thuisploeg was ook meteen duidelijk. Bal naar voor trappen en hopen dat die goed viel. Dat gebeurde ook bij de vroege 1-0. Een vrije trap werd door Lemercinier naar de tweede paal getrapt, niemand reageerde en na een “vreemde” bots verdween het leer in doel. Gelukkige zette Zaidi met een rechtstreekse vrije trap in de winkelhaak meteen weer orde op zaken. Met de rust in zicht stak Overijse nog eens de neus aan het venster en bracht Van Eyk TEMPO op voorsprong.

De thuisploeg begon met meer overtuiging aan de tweede helft. Dat zorgde meteen voor een heet standje voor het doel van Overijse, dat de bal niet kon wegwerken. Het leer belande in de voeten van Badoux die door een bos van benen de bal tegen de netten werkte. Opnieuw een serieuze domper voor Overijse dat maar niet in haar spel kwam.

Veel goede moed was er wel, maar de opbouw was te slordig. De spitsen werd amper bereikt. Bij elke tegenprik van de thuisploeg was het bibberen. Yanni had nog een redding in huis om strafschoppen af te dwingen, maar de laatste kans was voor Overijse. Een vrije trap werd door de ingevallen Delorge te zwak op de thuisdoelman gekopt. En dus kon de loterij beginnen.

De zenuwen waren strakgespannen. Sander Van Eyk miste de eerste elfmeter, maar Yanni De Vriendt stopte de derde en vierde strafschop. Bij Overijse gingen de overige strafschoppen er vlotjes in en was de laatste strafschop van de thuisploeg dus overbodig.
Overijse door het oog van de naald naar de volgende ronde. Er wacht ons nu een verplaatsing naar tweedeamateurklasser RC Hades. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond 5 september om 19u30!

Tempo Overijse: Yanni De Vriendt, Yan De Maeyer, Oliver De Groodt, Tom Van Dyck, Nico Verdoodt, Tony Amrani (46’ Ryan De Neef), Jonathan Lusadusu, (80’ Dimitri Delorge), Azzeddine Zaidi, Sander Van Eyk, Diego Barreiro (80’ Robbe Vandervondelen), Joren Dehond