TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Duiveltjestoernooi

Ajax en Tottenham bevestigen deelname aan het DOLCE INTERNATIONAAL DUIVELTJESTOERNOOI op ZONDAG 17 MEI 2020

Het organisatiecomité van het Internationaal Duiveltjestoernooi van Tempo Overijse is reeds ver gevorderd met de samenstelling van het deelnemersveld aan de 21ste editie van het Internationaal Duiveltjestoernooi dat zal plaatsvinden op zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020.
Zoals steeds zullen talentvolle jonge voetballers in de leeftijdscategorie U8 ( geboren in 2012) en U9 (geboren in 2011) met hun teams afzakken naar het Begijnhofstadion.
Op zaterdag spelen 24 teams in U8 en 24 teams in U9 uit diverse provincies van Belgie de voorronde om proberen een Wildcard te bemachtigen die hen zal toelaten uit te komen tegen Belgische of buitenlandse elite teams.
Als toernooiverantwoordelijke is Eric Vanderhoeven erg opgezet met het nu reeds vastgelegde deelnemersveld. “Naast de deelname van verschillende Belgische eliteclubs in beide categoriën, kunnen we op dit ogenblik reeds bevestigen dat de teams van Ajax Amsterdam bij de U8 en Tottenham Hotspur bij de U9 tijdens het weekend van 16 en 17 mei weer zullen deelnemen aan het Duiveltjestoernooi. Ajax is een vaste waarde op ons toernooi en door hun uitstekende jeugdopleiding komen ze steeds erg goed voor de dag op het toernooi. Winnaar in 2018 en vorig jaar na een spannende finale het onderspit moeten delven tegen RSC Anderlecht. verder kunnen we bij de U8 ook de deelname bevestigen van Bayer 04 Leverkusen, Feyenoord, FC Utrecht, FC Metz, 1.Fc Köln en Sparta Rotterdam.”
De vlotte organisatie van het Duiveltjestoernooi is niet alleen operationeel maar ook financiëel steeds een uitdaging. Met de hulp van onze trouwe sponsors is het mogelijk om elk jaar een fraai deelnemersveld naar de Druivenstreek te brengen. Als titel sponsor heeft DOLCE Hotel & Resorts, gelegen in Terhulpen, zijn overeenkomst verlengd en ook onze logistieke partner GMS Leuven – Mercedes-Benz verlengde zijn verbintenis met Tempo Overijse voor de editie 2020.
En zijn er nieuwkomers bij de buitenlandse teams? Bij de U9 zal er inderdaad een nieuwe naam present tekenen: het Schotse Aberdeen FC zal voor het eerst naar Overijse komen. De club uit Aberdeen is na de traditionele toppers Celtic en Rangers een van de sterkere clubs van de Schotse competitie. Ze werken vanuit hun jeugdacademie aan de toekomst en willen zich komen meten met toppers op het vasteland. De club speelt in rode tenues haar thuiswedstrijden en misschien is dat een knipoog met Tempo Overijse dat ook in rood-wit zijn wedstrijden afwerkt. Ze zullen zich hier thuis voelen!