TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Johan Lauryssen: “Ploeg gezien die onderste uit de kan wilde halen”

Onze coach Johan Lauryssen was zondagnamiddag opgelucht en blij met de zege, maar vooral de manier waarop die tot stand kwam stemde hem tevreden. “Het klopt dat het vandaag niet makkelijk was, maar ik heb een ploeg gezien die weerbaar was en die het onderste uit de kan heeft gehaald om die overwinning te pakken. Dat doet mij heel veel plezier. Iedereen weet dat er veel kwaliteit in deze groep zit, maar daarmee alleen win je geen wedstrijden. Wat we vandaag gezien hebben is een eerste stap.”

“Het is een belangrijke zege, maar wij moeten momenteel niet meer kijken naar die rangschikking en de plaats waar we staan. Wij moeten enkel naar onszelf kijken en zoveel mogelijk punten pakken. We hebben de afgelopen week de koppen wat bij elkaar gestoken, tactisch getraind en op veel zaken geoefend. Maar ik blijft het herhalen: Als wij allemaal de mouwen opstropen en er allemaal voor willen gaan en dan praat ik niet enkel over diegene die in de basis staan, maar ook over de volledige kern, dan denk ik dat wij nog mooie resultaten gaan halen. Niet vastpinnen op die rangschikking dus. Eerst punten pakken en dan zullen we ten gepaste tijde wel zien in welke richting we naartoe aan het gaan zijn,” besluit onze coach.