TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Caoch Tom Schipper: “Blij met waar we nu staan”

Onze eerste ploeg verloor gisteren na strafschoppen tegen Oudenaarde in de beker van België. De ploeg liet aardig voetbal zien, maar focust nu op de start van de competitie.

“We moeten niet te lang blijven stilstaan bij deze uitschakeling. We moeten vooral kijken naar de eerste 45 minuten die we hebben gespeeld. We hebben goed voetbal gebracht en stonden ook heel goed, zowel in balbezit als balverlies. We hebben met 11 verdedigd en met 11 aangevallen. De zaken die we op training al veel doen kwamen er ook al wat uit. En we hebben ook gezien dat de inbreng van Maxime Annys toch een extra rustpunt is in het team.”

“We hebben wel veel energie verbruikt in die eerste helft. Als we dan iets meer geluk hebben en bij die twee kansen in de tweede helft toch de 3-0 maken, dan was de wedstrijd gespeeld. Maar nu krijg je twee frommel doelpunten tegen na individuele fouten en komen zij terug op gelijke hoogte.  En eerlijk: echte kansen heeft Oudenaarde tot dan niet gehad. De 2-0 bij de rust was dus zeker niet overdreven en gerechtvaardigd.”

“Maar goed, we moeten vooral het positieve onthouden en toch blij zijn dat we na vier weken trainen dit toch al op de mat kunnen brengen tegen een ploeg die toch ambitie heeft om topvijf te spelen in de tweede amateurklasse. We hebben nu nog drie weken om de competitiestart voor te bereiden. Eén van de werkpunten is om wat we een uur getoond hebben ook de volledige 90 minuten vol te houden. Maar ook nog werken aan de automatismen,  de looplijnen voorin, het scoren, kortweg gewoon verder werken zoals we bezig zijn. Ik ben wel zeer tevreden van waar we nu al staan.”