TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Tempo geeft zege uit handen en is uitgeschakeld in beker

Tempo Overijse is uitgeschakeld in de Beker van België. Overijse voetbalde in de eerste helft een 2-0 voorsprong bij elkaar na doelpunten van Tom Taelemans en Maxime Annys. Na de rust verzaakte Tempo om de score verder uit te diepen en kregen net na het uur het deksel op de neus. In de strafschoppen reeks toonden de bezoekers zich het koelbloedigst en mag Oudenaarde naar de volgende ronde.

Overijse begon zeer sterk aan de partij en zetten de bezoekers, die een reeks hoger spelen, meteen onder druk. Bij de eerste echte kans was het meteen raak. Tom Taelemans kopte na 3 minuten een vrije trap al tegen de netten. Overijse ging door op haar elan en zette de bezoekers zwaar onder druk. Oudenaarde had het moeilijk om in haar spel te komen en kansen af te dwingen. Toch was er blijna de gelijkmaker na een kwartier spelen. Een te korte terugspeelbal werd door Habbas onderschept, maar Belin kwam als overwinnaar uit het man-op-man duel. Oudenaarde herstelde stilaan het evenwicht, maar de beste kansen waren nog voor Overijse dat zeer goed georganiseerd speelde. Tempo bleef gevaarlijk met bliksemsnelle counters. Eerst knalde Annys een voorzet van Borahsasar over, even later ging het schot van Kos Munteanu nipt naast. De dubbele voorsprong kwam er dan toch net voor de rust. Annys kopte een vrije trap van Banhou nog op de bezoekende doelman, maar duwde in de rebound het leer toch tegen de netten.

Na de rust schakelde Oudenaarde een versnelling hoger. De bezoekers wisselden twee spelers en stuurden tactisch bij. Toch had Sidya iets voor het uur tot tweemaal toe de kans om de wedstrijd helemaal dood te maken. Onze youngster faalde echter toen hij oog in oog kwam te staan met doelman Devroe. Het bleek een keerpunt in de wedstrijd, want in de daaropvolgende vier dolle minuten kwam Oudenaarde langszij. De ingevallen Kimbaloula kreeg heel wat ruimte, Belin redde zijn schot. De rebound van Martens leek ver over de achterlijn te vallen, maar tot ieders verrassing kon Verstraete de bal binnenhouden. Zijn ultieme voorzet werd door de ongedekte Van Ruyskensvelde binnengeknikt. Tot dan had Overijse de wedstrijd onder controle en viel het doelpunt toch wel wat uit de lucht. De thuisploeg leek van slag en had het moeilijk om terug greep te krijgen op de wedstrijd. De 2-2 bleef dan ook niet lang uit. De Maeyer wou achteraan de bal wegtikken, maar die kwam bij Belin terecht. Belin twijfelde of hij de bal met de handen mocht beroeren en stopte het leer met de borst. Er volgde wat paniek en daar kon bezoeker Habbas van profiteren en de gelijkmaker scoren.

Overijse herpakte zich ietwat met de inbreng van Verdoodt, Calgan en de jonge Jelle Dehaes. Er volgden nog een paar halve kansjes, maar scoren lukte niet meer. In het slot wist Belin nog strafschoppen af te dwingen met een knappe redding.

In die strafschoppenreeks toonde Overijse zich deze week niet trefzeker. Borahsasar knald zijn elfmeter hoog over en Kevin Taelemans zal zijn panenka helemaal de mist ingaan. Bij Oudenaarde gingen 4-elfmeters wel tegen de netten. En zo mag Overijse de beker toch nog met opgeheven hoofd verlaten, al zat er zeker meer in.

De focus kan nu volledig op de competitie gelegd worden. Het gebrachte voetbal doet het beste verhopen, al zullen er hier en daar nog wat werkpunten zijn.

Tempo Overijse: Belin, De Maeyer, Kevin Taelemans, Diarra, Annys (69’ Verdoodt), Borahsasar, Munteanu, Hermans (83’ Dehaes), Tom Taelemans, Samba Ndione (78’ Calgan) en Sidya Ndione

KSV Oudenaarde: De Vroe, Vandenheede, Van Gyseghem, De Keersmaeker, Belmans, Van Ruyskensvelde, Jabar Zada (45’ D’hoore), Martens, Verstraete, Habbas en Van De Walle (45’ Kimbalula)

Doelpunten: 3’ Tom Taelemans (1-0), 41’ Maxime Annys (2-0), 61’ Van Ruyskensvelde (2-1), 65’ Habbas (2-2)

Gele kaarten: De Keersmaeker, Van Ruyskensvelde, D’hoore , Diarra, Hermans