TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste Ploeg

Tempo vlot voorbij Hoeilaart in eerste oefenpot

Onze eerste ploeg heeft donderdagavond haar eerste oefenwedstrijd vlot gewonnen. Bij de buren van ERC Hoeilaart werd het 1-5. Nieuwkomer Fatih Calgan scoorde driemaal.

De wedstrijd werd omwille van de hitte met een uurtje verlaat. Een warmte-onweer voor de aftrap zorgde wel nog voor wat welgekomen verkoeling. In het begin van de partij was het voor beide teams nog wat zoeken. Zowel bij Hoeilaart als bij Overijse stonden heel wat nieuwkomers tussen de lijnen. Overijse koos in beide helften voor een mix van jonge- en ervaren spelers.

Na die korte studieronde opende Tempo de score via Bahnou Diara. Zijn afstandschot werd door de thuisdoelman verkeerd ingeschat. Even later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Achteraan werd een bal niet goed weggewerkt. Thibaut nam het geschenk in dank aan en knalde het leer voorbij Gilles Belin.

Overijse schakelde opnieuw een versnelling hoger en bestookte het doel van Hoeilaart. Hakim kreeg verschillende kansen, maar kreeg het leer niet in doel. Een schot van Dumitri-Cosmin (Cos voor de vrienden), ging hoog over. Iets over het half uur moest Oscar Waite naar de kant met een lichte blessure. Fatih Calgan nam iets sneller dan verwacht zijn plaats in. Hij liet zich ook meteen opmerken en werkte een voorzet van Hakim beheerst af. 1-2 na 35′ wedstrijd.

Na de rust heel wat wissels bij beide ploegen. Bij Overijse werden nog wat extra jonge spelers voor de leeuwen gegooid en die lieten zich zeer positief opmerken. Overijse nam de bovenhand en onder leiding van Bahnou en Fatih werd de voorsprong verder uitgediept. In de 67ste minuut scoorde Fatih de 1-3 met een strak schot laag over de grond, 7 minuten later was het de jonge Sidya Ndione die met een knappe plaatsbal ieders mond deed openvallen.

12 minuten voor het einde zorgde Fatih met zijn derde van de avond voor de 1-5 eindcijfers. Een verdiende zege voor Overijse dat rustig verder bouwt naar de competitiestart eind augustus.