TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

De Boodt: “Tegen voetballende ploegen doen we het beter”

Tempo Overijse krijgt morgen met Mandel United één van de titelkandidaten uit de reeks op bezoek. In de heenwedstrijd verloor Overijse er nipt met 1-0, maar volgens doelman Dries De Boodt was een gelijkspel eerlijker geweest.

Overijse kroop na Nieuwjaar uit het dal met twee knappe zeges tegen Eppegem en Ronse. De ploeg wil haar opmars in de rangschikking voortzetten en het degradatiespook voorgoed verdrijven. Maar dan zal eerst Mandel United eraan moeten in het Begijnhofstadion. “Met Mandel krijgen we inderdaad een zeer ambitieuze ploeg op bezoek”, zegt De Boodt. “Mandel wil absoluut een stap hogerop zetten en zij heeft daar ook de middelen voor. Die ploeg heeft geen zwakke punten, speelt zeer aanvallend voetbal en is daardoor zeker één van de titelkandidaten. Maar een Overijse op niveau kan alle ploegen aan. De bezoekers zijn zondag toch maar beter op hun hoede. Het zal wel afwachten worden hoe we dat voetbal loos weekend zullen verteren. We zaten met de zes op zes in een positieve flow en die moeten we zeker zolang mogelijk proberen aan te houden. Maar zoals we al laten zien hebben dit seizoen, staan we er wel tegen de beter voetballende ploegen. Als we ons blok kunnen zetten en negentig minuten geconcentreerd blijven voetballen, dan zit er zeker puntengewin in.”

De Boodt stond tijdens de twee recent gewonnen wedstrijden ook opnieuw in doel, nadat hij voor de winterstop naar de bank werd verwezen. “Ik deelde een beetje in de malaise waarin de ploeg was beland. Dat was voor mij wel een beetje een nieuwe situatie, maar het heeft me wel geprikkeld. Ik heb van de situatie gebruik gemaakt om eerst wat te rusten en om nadien keihard te werken. Dat heeft toch geloond om weer op niveau te geraken.”

“Aan een pronostiek voor zondag ga ik mij niet wagen. Maar laten we keihard werken, een goed blok vormen en die drie punten proberen thuis te houden. We staan nu opnieuw wat tussen de mensen en dat moeten we absoluut zo houden.”