TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Borahsasar: “Eindelijk scoor ik ook op verplaatsing”

Tempo Overijse weet weer wat winnen is. Na de 4-0-overwinning tegen Eppegem, moest nu ook Ronse voor de bijl. De 1-3 was nog niet eens overdreven, doch moest Overijse het onderste uit de kan halen. Het nam pas in het slot afstand met ondermeer een knap doelpunt van spits Hakim Borahsasar. Het is al van 20 oktober geleden dat Overijse nog eens tweemaal op rij kon winnen.

“De zege was zeker verdiend. Vooral in de eerste helft waren wij veel beter dan Ronse”, zei Borahsasar achteraf. “Het was wel moeilijk spelen. Het veld lag er vooral op de flanken vrij zwaar bij. We kwamen op voorsprong na een perfect uitgespeelde actie die knap werd afgerond door Sarkic. We kwamen na de rust dan eigenlijk niet zo goed uit de kleedkamer. Ons spel werd slordiger en Ronse kwam wat meer in de wedstrijd. Ze kwamen op gelijke hoogte via een strafschop. Of die al dan niet terecht was laat ik in het midden. Vanwaar ik stond, kon ik dat niet goed zien. De coach voerde dan een tactische wissel door en bracht met Vander Elst terug wat meer snelheid in de ploeg. We gingen ook terug 4-3-3 spelen en dat loonde.”

“Ik scoorde eindelijk mijn eerste doelpunt op verplaatsing”, lachte Borahsasar. “Niet dat ik daar echt mee bezig was, maar het deed toch enorm deugd. Bovendien scoorde ik in twee opeenvolgende wedstrijden en dat moet ook al een eeuwigheid geleden zijn. Dit is goed voor mijn vertrouwen, maar ook voor dat van heel de ploeg.”

“Het werd daarna nog 1-3 vanop de stip en toen was de verdiende zege binnen. Tweemaal op een rij winnen brengt ons terug op een ietwat veilige plek in het klassement. Maar eigenlijk moeten we daar niet naar kijken. We moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken en daarna zien we wel waar we uitkomen. We wonnen twee belangrijke wedstrijden en hebben laten zien dat we nog kunnen voetballen.”

“Het voetbalvrije weekend zal ons deugd doen. We hebben nu wat extra tijd om ons goed voor te bereiden op de volgende opdracht. Met Mandel United krijgen we binnen twee weken een sterke tegenstander over de vloer. De ploeg geraakt echter terug onder stoom en we hebben in het begin van het seizoen Winkel Sport al geklopt in ons stadion. Waarom zouden we dat dan ook niet met Mandel United kunnen doen?”