TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Eerste ploeg pakt eindelijk nog eens volle buit

Na een 0 op 12 pakte Overijse eindelijk nog eens de volle buit tegen “degradatieconcurrent” Dikkelvenne. Daimy Deflem zorgde voor de twee doelpunten.

Trainer Chris Janssens wijzigde zijn ploeg op verschillende plaatsen. Sarkic werd een rij hoger geplaatst, terwijl Kevin Taelemans voor het eerst aan de aftrap verscheen en zijn vertrouwde plek in de centrale verdediging innam. Niels Heyvaert verving zijn geblesseerde broer en in doel kreeg Gilles Belin zijn kans. Ook Bjorn Vander Elst moest tevreden zijn met een invalbeurt.

Na amper vier minuten liet Deflem een reuzenkans onbenut. Vanop tien meter mocht hij vrij aanleggen. Zijn schot ging over. Drie minuten later dook Desmet aan de overzijde even verrassend alleen voor Belin op. De bezoekende doelman kon met de voet afweren. Op een vrije trap van Nyoni kopte de vrijgelaten Pollet half naast de bal. Op het kwartier leed Van Eecke rond de middellijn balverlies. Borahsasar devieerde een voorzet vanop rechts, Steelant redde knap, maar tegen de rebound van Deflem had hij geen verhaal. Tien minuten later liet Borahsasar een huizenhoge mogelijkheid liggen. Hij werd vrijgespeeld en kon aanleggen vanop de rand van de kleine backarea. De bezoekende aanvaller verkoos nog eens te dribbelen en gaf Steelant de kans de plaatsbal af te weren. Aan de overzijde vloog een vrije trap van Betremieux een half metertje over het doel.

De thuisploeg kwam goed uit de kleedkamer, maar had het moeilijk om een doelrijpe kans te forceren. Bij het uitvoetballen liep het even voorbij het uur grondig fout. Van de Geuchte duwde de bal net buiten de rechthoek in de voeten van Deflem. Hij scoorde zijn tweede van de namiddag. In de slotfase dwong de thuisploeg een paar halve kansjes af. De laatste minuten gingen nog drie spelers in het boekje van ref Ghijselincks. Pollet en Van Eecke pakten hun derde kaart, eerder keek Balaj tegen nummer drie aan. Dit trio mist zondag de thuismatch tegen Winkel.

SC Dikkelvenne: Steelant, Belmans, Van de Geuchte, Pollet, Van Eecke, Bouchaala, Desmet (69′ Callebaut), Martens, Nyoni (69′ Yuseinov), Balaj, Betremieux.

Tempo Overijse: Belin, Van Den Broeck, Tom Taelemans, Kevin Taelemans, Hermans, Sarkic (43′ Coquelle), Niels Heyvaert, Delorge, Claes (83′ Ngangue), Deflem (71′ Vander Elst), Borahsasar.

Doelpunten: 15′ en 62′ Deflem (0-1 en 0-2).

Geel: Borahsasar, Balaj, Pollet, Van Eecke, K.Taelemans.

Bron: Het Laatste Nieuws / 10 december 2018
Foto: FB Dikkelvenne