TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Een ontgoochelde Jonathan Coquelle
Eerste PloegInterviews

Coquelle: “Dringend winnen of er wacht een catastrofe”

Het gaat niet goed met onze eerste ploeg. Dat is het minst wat je kan zeggen na de nieuwe nederlaag tegen Londerzeel. De ploeg die speelt zonder ziel, creëert amper kansen en slikt te veel doelpunten. Het vertrouwen is helemaal zoek en niemand schijnt te weten hoe ze uit die negatieve spiraal moeten geraken.

Onze coach zoekt naar oplossingen, maar als teveel spelers uit vorm zijn en het laten afweten staat ook hij machteloos. Na de wanprestatie van vorige week bij Harelbeke werden Niels Heyvaert en André Ngangué geslachtofferd en vielen zij naast de selectie. Deflem werd terug in de ploeg gedropt terwijl Coquelle op de bank moest starten.”

“Dat is de keuze van de coach. Na de slechte resultaten van de afgelopen weken besloot hij om iets te wijzigen en dus ben ik op de bank terechtgekomen,” legt Coquelle uit.

Jonathan Coquelle

De Fransman mocht aan de rust wel invallen, maar een schokeffect bleef uit. “Het ging na de rust niet beter. Wij verliezen eerder de wedstrijd dan dat Londerzeel de match wint. Het ontbreekt ons echt aan vertrouwen. Dat zien we in ons spel, in de duels, in elk domein van het spel. We creëren geen kansen en we slikken ook te veel tegendoelpunten bij spelhervattingen. Na de tweede gelijkmaker hoop je dat het nog goed komt maar ook dan voel je dat het gewoon heel moeilijk is om nog voor een derde doelpunt te gaan.”

We hadden een sterke thuisreputatie, maar die zijn we nu ook alweer kwijt.

“Het is echt niet te begrijpen en ik heb ook geen antwoord op wat er precies scheelt. Na die knappe drie overwinningen op rij waren we klaar om de aansluiting met de top van de rangschikking te maken, maar in de plaats daarvan tuimelen we nu in een paar weken tijd naar de kelder van de reeks. De groep zal dringend het vertrouwen moeten terugwinnen om hieruit te geraken. We moeten ons goede spel terugvinden want anders dreigt een echte catastrofe. We hadden een sterke thuisreputatie, maar die zijn we nu ook alweer kwijt.”

“Als iedereen zijn niveau terugvindt dan denk ik dat we ons niet veel zorgen moeten maken, maar nu wordt het wel hoogdringend tijd. Alles moet goed komen in het hoofd en iedereen moet zijn eigen prestatie ook eens objectief bekijken en nadenken hoe hij zijn vorm terug op peil krijgt.”