TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Tom Taelemans: “Pluim voor de verdediging”

dhh20 10 2018TempoOverijseGullegem 1375

Tempo Overijse won zaterdagavond met het kleinste verschil van Gullegem en klimt nu na een knappe 9 op 9 naar de vijfde stek in de rangschikking. Verdediger Tom Taelemans, die aan een sterk seizoen bezig is, scoorde het enige doelpunt. Zijn eerste sinds jaren voor Tempo Overijse.

“Het was een zeer gesloten wedstrijd met weinig kansen. Gullegem was zeker naar hier gekomen met de bedoeling om de wedstrijd op slot te houden met een dubbele gordel achteraan”, legt Taelemans uit. “Het was voor ons zaak om vooral geduldig te blijven en dat gaatje te vinden. We wisten wel dat er openingen zouden vallen en gelukkig is dat dan snel na de rust gebeurd. Een hoekschop van Andries die aan de eerste paal komt. Ik word losgelaten en kan de bal deviëren en gelukkig gaat die mooi in doel. Het voelde enorm bevrijdend, want het is mijn eerste doelpunt voor Tempo Overijse sinds mijn terugkeer na zoveel jaren.”

dhh20 10 2018TempoOverijseGullegem 0730“We hadden in de eerste helft wel meer kunnen scoren, maar vandaag was de laatste pas net niet goed genoeg. We proberen iedere week om zo snel mogelijk op voorsprong te komen en snel het verschil te maken, maar tegen een zeer defensief Gullegem was dat niet gemakkelijk. Na de 1-0 kregen we het wel wat moeilijk en durfden we precies niet meer voor de 2-0 te gaan. We zijn de best voetballende ploeg en zouden het ons veel gemakkelijker maken als we dan voluit voor die tweede zouden gaan. Heel even had ik het scenario van tegen Ronse in mijn hoofd toen we een 2-0 voorsprong in het slot nog uit handen gaven, maar we hebben nu met zen allen ervoor gevochten en die voorsprong verdedigd.”

“In het begin van het seizoen kregen we als verdediging toch heel wat kritiek te slikken dat onze verdediging niet op punt stond. Nu houden we al voor de derde week op rij de nul, dus denk ik dat we nu toch wel eens een pluim mogen geven aan de verdediging.”
“We komen nu wel in de top 5 terecht, maar ik denk dat we het toch nog van match tot match moeten bekijken en ons niet te veel moeten vastpinnen op die kopposities. Iedereen kan van iedereen winnen in deze reeks en het is iedere week van moeten. Volgende week in Menen is terug van nul beginnen en vanaf dan terug proberen een reeks neer te zetten.”