TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Overijse pakt 9 op 9 na zuinige zege tegen Gullegem

dhh20 10 2018TempoOverijseGullegem 0655

Overijse pakte een oververdiende zege met veel kansen en degelijk voetbal, maar ook af en toe met blunders die niet werden afgestraft door een onmondig Gullegem.

Op het halfuur ging Tom Taelemans in de fout en liet zich de bal ontfutselen door Vancraeyveldt die alleen op doel afstormde. Zijn rush eindigde echter tegen doelman De Boodt die het vel van zijn ploegmaat en de ploeg redde. De thuisploeg had voordien echter al twee reuzekansen gekregen via Claes. Een eerste boogbal versplinterde tegen de kruising en een tweede harde knal werd in extremis nog door Ampe in hoekschop verwerkt. Claes bleef de wet dicteren en stuwde zijn ploegmaats constant vooruit. Een zoveelste voorzet van de nummer tien werd door de doelman gelost, maar Coquelle verknalde zijn rebound op een zeer knullige manier. De middenvelder nam snel weerwraak, maar kende pech toen zijn kopbal even later tegen de dwarslat ging. Overijse bleef Gullegem voor de pauze tegen het eigen doel spijkeren, maar de nieuwe kansen van ondermeer Claes, Borahsasar en Vander Elst geraakten niet voorbij Stijn Ampe.
Overijse kwam opnieuw met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer en ditmaal loonde het harde werk. Tom Taelemans zette zijn misser uit de eerste helft op magistrale wijze recht. De verdediger tikte een hoekschop van Claes aan de eerste paal binnen. Gullegem geraakte nadien niet uit de ijzeren greep en moest lijdzaam toezien hoe Claes, Sarkic en Borahsasar voor veel gevaar voor doel zorgden. Eenmaal kwam de voorsprong nog in gevaar, maar de counter van Simoens was niet zuiver genoeg om de thuisdefensie te verontrusten. Door deze derde zege op rij komt Overijse de top vijf binnen.

TEMPO Overijse: De Boodt, Van Den Broeck, Sarkic, Niels Heyvaert, Vander Elst, Borahsasar (63′ Ngangue), Claes (80′ Van Remoortel), Delorge, Hermans, Tom Taelemans, Coquelle (46′ Jens Heyvaert)

FC Gullegem: Ampe, Monteyne, Vansuypeene, Hempte (79′ Vanleynseele), Hugelier, Khiter, Gheeraert (79′ Lefebvre), Simoens, Berthe, Dekiere (58′ Ihou), Vancraeyveldt

Doelpunt: 47′ Tom Taelemans (1-0)

Geel: Ngangue, Hugelier, Vansuypeene