TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Sarkic: “Het draait iedere week beter”

dhh06 10 2018TempoOverijseWijgmaal 0084

Tempo Overijse trekt zondag naar Westhoek dat tweede staat in de rangschikking. Op basis van dat klassement lijkt die verplaatsing een zeer moeilijke opdracht te worden. Maar verdediger Danilo Sarkic heeft er alle vertrouwen in. “Als we ons eigen spel spelen kunnen we alle ploegen aan”, klinkt het.

Overijse heeft na de zege tegen Wijgmaal extra vertrouwen getankt. Het ontslag van trainer Kris Goris lijkt bij de spelers geen sporen te hebben achtergelaten en is het vertrouwen in eigen kunnen nog altijd groot. “Welke coach onze ploeg ook leidt, voor mij maakt dat geen verschil”, zegt Sarkic. “Ik geef mij altijd voluit op training en in de wedstrijd en ik heb de indruk dat dat voor de andere spelers ook het geval is. We hebben ook deze week heel goed getraind en de sfeer binnen de groep is en blijft zeer goed.”

“Dat we onder onze waarde gerangschikt staan komt vooral door het feit dat we in sommige matchen de kansen niet hebben afgewerkt en daarna het deksel op de neus kregen. Ik vond dat we nooit ondergelegen hebben en bijna altijd de best voetballende ploeg zijn geweest. Als we als eerste op voorsprong komen, controleren we meestal ook de wedstrijd. Het is wel zo dat we moeten trachten om elke wedstrijd tot aan het laatste fluitsignaal 100 procent geconcentreerd te zijn. Dat was tegen Wijgmaal al het geval. Ik heb ook het gevoel dat het iedere week beter en beter draait. Tegen Wijgmaal hebben we de volledige wedstrijd als een hecht blok gespeeld. We vielen samen aan, maar iedereen hield zich ook aan zijn verdedigende taken. Dat is iets wat we dus iedere week moeten doen. Zo snel mogelijk doelpunten scoren en die nul houden.”

Sarkic voelt zich ondertussen helemaal thuis in Overijse. “Ik woon in Wezembeek en kan dus dicht bij huis voetballen. Geen filestress meer om naar de trainingen te rijden”, lacht Sarkic. “Het is ook een warme club met een goede organisatie en structuur. We hebben een zeer goede ploeg en een hechte groep. Als we nu nog resulataten boeken zit het helemaal goed.”