TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

“Groep was erop gebrand zich te bewijzen”

dhh06 10 2018TempoOverijseWijgmaal 1212

Tempo Overijse beleefde in de aanloop naar de derby tegen Wijgmaal niet de beste week. Na de tegenvallende resultaten kwamen heel wat frustraties in de spelersgroep naar boven. Een paar spelers had het vertrouwen in hun coach verloren en dat woog op de groep. Voorzitter Vercarre probeerde vorige week om iedereen terug op één lijn te krijgen, maar de breuk bleek niet meer te lijmen. Hoofdtrainer Kris Goris besloot daarom om vrijdagavond op te stappen. En dus moest keeperstrainer Donald Meeus de troepen leiden tegen Wijgmaal.

“Het was een beetje een hectische voorbereiding”, zegt Donald. “We wisten pas vrijdagavond dat Kris zou stoppen als coach, die ik toch wel wil bedanken om wat hij voor de ploeg en de club allemaal heeft gedaan. Voor de wedstrijd hebben we dan ruim de tijd genomen om een aantal zaken te bespreken met de voorzitter, de technische staf en de ploeg. Het was ook nodig om even alles uit te klaren, die hoofden bij elkaar te steken en de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Hopelijk is dat nu een beetje gelukt.”

Maar waar liep het dan spaak? “Het was een beetje een samenloop van omstandigheden. Een beetje zoals wanneer een huwelijk tussen twee mensen op de klippen loopt. Er zijn altijd twee kanten aan het verhaal en beide kanten dragen verantwoordelijkheid. Hopelijk kunnen we daar nu als groep beter uitkomen.”

“De groep was er wel op gebrand om vandaag te bewijzen dat ze op dit niveau hun plaats hebben. Dat ze echt wel een goede groep zijn. De honger om te winnen was er vandaag duidelijk wel en dat hebben we ook op het veld gezien. De winst is zeker verdiend en voor een groot deel de verdienste van Overijse. We hebben ook wel wat geluk gehad door de gemiste strafschop van Wijgmaal, maar zuiver op uitgespeelde kansen denk ik dat Tempo vandaag toch de beste ploeg was. Iedereen was scherp tot de laatste minuut en dat zorgde er ook voor dat we dit seizoen de eerste keer de nul hebben kunnen houden.”

“Het is nu afwachten wat het bestuur zal doen. Of er nu deze week al een nieuwe trainer komt of niet, wij zullen gewoon hard blijven werken om de ploeg voor te bereiden op de wedstrijd van volgende week.”